ИТ Администратор

За компанијата: „Синцеритас“ АД Скопје е фармацевтска компанија чиј фокус на работење е култивирањето и производството на канабис за медицинска намена. Работните практики и политики во нашата компанија се усогласени со... повеќе за компанијата »

ИТ АДМИНИСТРАТОР

 Задолжително е пријавените кандидати да ги исполнуваат следните услови: 

 • ВСС информатичка технологија или содветни сертификати
 • Најмалку 2 година искуство

Познавање на:

 • Microsoft Dynamics NAV
 • Оперативните системи на Windows 10, Windows Server 2016 или Windows Server 2019
 • Компјутерското снимање и пакување и распоредување на софтвер
 • Office365, SharePoint 365, Microsoft Teams, Exchange
 • Мрежно поврзување, LAN и VLAN администрација и конфигурација на HP-Switch-еви

Одговорности и работни задачи:

 • Следење и одржување на мрежи и сервери.
 • Надoградба, инсталирање и конфигурирање на хардвер и софтвер.
 • Спроведување на безбедносните протоколи и процедури за спречување на потенцијалните закани.
 • Детална проверка, дијагностика и решавање на компјутерски проблеми и прекини.
 • Одржување на комуникација со останати корисници на системот

Од кандидатите за бараната позиција се очекува да ги поседуваат следните вештини, способности и лични особини:

 • Организираност и ефикасност;
 • Способност за тимска работа;
 • Способност да работи под притисок, да донесува одлуки и да биде решителен/на;
 • Способност за истражување, оценување, иницирање на задачи и препорачување на нови производи, услуги, алатки, технологии и опрема
 • Детално разбирање на деловниот процес и примена на технологијата

 

Дополнителни информации:

     Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите биографии можат да ги испратат на е-маил:  [најави се за да го видиш е-маилот]

 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »