Овластен Сметководител

За компанијата: Толлакс ДОО Скопје во своето портфолио има 18 Продажни објекти М1 Киоск распоредени во централно градско подрачје, Центар, Кисела Вода, Бисер, Универзална Сала,Соборна црква,Драчево, Ѓорче Петров и 1 Поло... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 2 недели
 • Толлакс
 • Активен до 27.09.2021
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

Толлакс ДОО Скопје

има потреба од Главен Сметководител:

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Комплетно водење на сметководственото работење и контрола на целокупниот сектор согласно законската регулатива како и сметководствените политики на фирмата.
 • Следење и наплата на побарувањата од сите правни лица за купопродажба на стоки.
 • Изготвување неделен план за плаќање и реализирање на налози во електронско банкарство.
 • Изготвување на неделни и месечни извештаи за Генералниот директор;
 • Ги изготвува во предвидените рокови сите извештаи кои согласно законската регулатива треба да се достават до Министерство за финансии-УЈП, НБРМ, Царинска управа, Статистика, Завод за вработување и комуникација со истите.
 • Изготвување на документација за Плата, пресметка на ДДВ и Данок на добивка.
 • Ги врши сите подготвителни работи во врска со годишната сметка и изготвување на истата заедно со финансовиот директор;

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Уверение за овластен сметководител;
 • Минимум 3 години работно искуство;
 • Познавање и користење на англиски јазик, се смета за преднос;
 • Одлично познавање и работа со Excel;

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Добри аналитички способности, уредност и одговорност;
 • Умешност да се работи со голем број информации;
 • Работа во куси временски рокови;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Одговорна и лојална личност.
 • Плата Солидна по договор

Контакт Број            075 426 881

Испратете CV na  [најави се за да го видиш е-маилот] со назнака ЗА СМЕТКОВОДИТЕЛ