СТРУЧЕН СОРАБОТНИК ВО НАБАВКА-ПРОБИШТИП

 • Објавен пред 5 месеци
 • HeadHunter
 • Активен до 24.06.2019
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Пробиштип

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите. За потребите на наш клиент, реномирана фабрика за производство на широк спектар на батерии и акумулатори, бараме:

 

                                         СТРУЧЕН СОРАБОТНИК ВО НАБАВКА - ПРОБИШТИП

 

 Опис на работното место:

 • Врши анализа на статистички податоци во врска со снабдувањето на група на производи и материјали кои ги набавува Службата и врши корекции и промени врз политиката за набавка врз основна на овие резултати;
 • Спроведување на оптимизација на политиката на купување (зачестеност на нарачката, намена, големина, време на испорака, оптимална залиха на залиха), земајќи ги предвид промените и сезонските варијации и други потребни фактори;
 • Контролира и обезбедува подготовка за склучување договори со производители и добавувачи, преговара за условите и временскиот рок на испораката;
 • Поттикнување на Здружението да обезбеди најекономични и најповолни услови за плаќање;
 • Во врска со плаќањето, воспоставува врски помеѓу Службата за сметководство и финансии и продавачот, го следи статусот на сметки, фактури и кредитна направени долгови се поврзани со набавка на стоки;
 • Обезбедува соодветна евиденција, одржување и складирање на документацијата во нивната Канцеларија (бази на податоци, договори, овластувања итн.);
 • Обезбедува и следи важност на соодветна дозвола за увоз и извоз на материјали, комуникација со релевантните институции (во врска со подготовката и продолжување на дозволата за увоз и извоз на суровини и секундарни суровини, транспорт на опасни материјали, ...);
 • Решавање на жалби со добавувачи.

 

 

Квалификации:

 • Висока стручна спрема – Економски Факултет;
 • Повеќегодишно работно искуство;
 • Познавање на Англискиот јазик;
 • Познавање на MS Office пакетот;
 • Познавање на други странски јазици е предност;

 

Понуда/Плата:  Соодветна на искуството

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 70 379 914 (Понеделник-Петок) или испратете email на rabota@theheadhunter.com до 23.06. 2019


Пробајте го The HeadHunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!


Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате

КЛИКНИ