Кредитен инспектор

За компанијата: Креди ЈЕС е финансиско друшто кое нуди решенија за микрокредитирање на физички лица со износ на кредити од 3000 до 90 000 денари. Креди ЈЕС ви нуди брзи и поволни потрошувачки кредити со флексибилни рати... повеќе за компанијата »
  • Објавен пред 2 недели
  • Credi Yes Skopje
  • Активен до 27.11.2021
  • Позиција: Административен работник
  • Локација: Скопје

Credi Yes е нова, современа брзорастечка компанија во областа на микрокредитирање на физички лица во Македонија. Поради брз раст, развивање и извршување на својата дејност потребен ни е  Кредитен Инспектор за разгледување и одобрување потрошувачки кредити во централа во Скопје.

Примарната цел на Кредитниот инспектор  е одговорно кредитирање, оценка на кредитен ризик и усовршување на работењето во кредитниот оддел како еден од клучните оддели во компанијата

Опис на работни задачи:

• Одговорно кредитирање согласно правилата и процедурите на компанјата

• Оценка на кредитниот ризик и давање на мислење за исплата на кредити на клиенти

• Воспоставување на контакт по телефон со клиенти со цел контрола на претставената информација

• Администрирање и воведување на податоци

 • Изготвување на мислење и анализа,поврзана со издавање на кредити

• Континуирано унапредување на процесите во Кредитниот оддел

Соработка и давање консултации на кредитни консултанти и контакт центар за можности за кредитирање, услови и правила

Потребни квалификации:

• Релевантно искуство од најмалку 1 година на иста или слична позиција ќе се смета за предност

• Одлично познавање на Англиски јазик

• Одлично познавање на MS Office (Excel,Word)

• Образование: Пожелно е ВСС од областа на Економија

• Флексибилен кандидат за работно време од понеделник до сабота

• Пожелно е познавање на  законодавството од областа на  финансиски институции и трговски друштва

Компанијата нуди:

• Корпоративна обука во согласнот со најдобрите практики од оваа област

• Конкурентска фиксна плата, бонуси засновани од постигнати резултати, договор за вработување,

• Службен телефон

• Можност за брзо напредување во рамките на компанијата

Доколку сакате да бидете дел од нашата компанија, да се развиете како професионалец, да стекнете нови знаења, вештини и способности од областа, Ве молиме испратете ни детално CV со назнака за  Кредитен Инспектор на нашата е-маил адреса  [најави се за да го видиш е-маилот]