Комерцијалист за продажба

За компанијата: ДПТУ ВЕТЕРИНАР ДОО експорт – импорт Гевгелија е компанија основана со 100% домашен капитал, која во континуитет работи од 1990 година, постојано надградувајќи ја својата главна дејност - производство на... повеќе за компанијата »

ДПТУ Ветеринар ДОО Гевгелија, производител на свежи конзумни јајца и месо и месни преработки, вработува КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА ПРОДАЖБА.

Одговорности и задачи:

 • Планирање и организирање на продажни активности
 • Следење на продажбата и преземање на активности за унапредување на продажбата
 • Познавање и постојано следење на техничките карактеристики на производите
 • Развивање и одржување на односи со клиенти, комуникација со постоечки и потенцијални клиенти
 • Изработка на потребна документација

Вештини и способности:

 • Одлични комуникациски, презентациски и преговарачки вештини
 • Организациски и аналитички способности
 • Динамични, самоиницијативни и насочени кон резултати
 • Ориентираност кон клиенти и градење однос со потрошувачи
 • Одговорна, мотивирана и стабилна личност
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Флексибилност за работа на терен

Потребни квалификации:

 • ССС/ВСС
 • Работно искуство на слична или иста позиција од најмалку 5 години
 • Возачка дозвола Б категорија (активен возач)
 • Задолжително познавање и работа со компјутер – MS Office пакет
 • Познавање на странски јазици ќе се смета за предност

Испратете ваша биографија (CV) и мотивационо писмо на e-mail: [email protected], со назнака Комерцијалист”.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.

Огласот е отворен 15 (петнаесет) дена.