новинар

  • Објавен пред 5 месеци
  • ZEGIN DOO Skopje
  • Активен до 18.09.2019
  • Позиција: Новинар/Медиум
  • Локација: Скопје

ЗЕГИН ФАРМ е првата приватна  компанија во Република Македонија регистрирана за продажба  на лекови. Како една од најуспешните и најголемите компании кај нас, со најдобра инфраструктура и најголема  дистрибутивна мрежа, секогаш сме во потрага по талентирани професионалци кои сакаат да станат дел од нашето професионално семејство.

 

Поради проширување на својот тим, имаме потреба од:

 

Новинар со ефективни copywriting способности од областа на здравството и медицинските науки.

 

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

-врвни новинарски и стилски вештини

-негување на  т.н. медицински журнализам

-разбирање на медицинската наука и здравствениот систем

-третирање на теми од областа на медицината и здравјето

-познавање на професионалните и етичките новинарски стандарди

-компјутерска писменост со напредно познавање на основните компјутерски програми од пакетот Microsoft Office (Word, Excel и PowerPoint) и користење на интернет прелистувачи

- одлично познавање на англиски јазик (дополнителен јазик ќе се смета за предност)

- способност за тимска работа

- способност за работа под притисок

- одговорност, посветеност и темелност во работата

- комуникативност, флексибилност, енергичност

- одлични презентациски способности

 

- иницијативност, , енергичност и позитивен став

- планирање и распоред на новинарските работни обврски.

- да биде способен/а да прибира и анализира податоци од најразлични извори, и да биде способен/а да идентификува потенцијални можности базирани на овие податоци

Ако сте енергични, храбри и полни со ентузијазам а воедно способни да работите како дел од тим, Ве молиме испратете биографија  со назнака Новинар на kariera@zegin.com.mk  во рок од 15 дена од објавување на огласот. Само кандидатите кои во целост ги исполнуваат условите ќе бидат контактирани.

КЛИКНИ