Сметководител

 • Објавен пред еден месец
 • Sil Inzenering dooel Skopje
 • Активен до 24.01.2020
 • Позиција: Административен работник
 • Локација: Скопје

Друштво за трговија СИЛ ИНЖЕНЕРИНГ ДООЕЛ Скопје со адреса ул. 517 4/17 Скопје, нас.Керамидница  има потреба за вработување на сметководител/овластен сметководител.

Опис на  работни задачи

 • Дневен увид на состојба на сметки по банки и книжење на истите
 • Потребна комуникација со банки 
 • Потребна комуникација со клиентите
 • Подготовка на фактури  и пропратна документација за клиенти и нивно евидентирање
 • Водење на евиденција на издадени фактури, евиденција на влезни фактури
 • Архивирање на документација
 • Подготовка, испраќање и следење на потребна документација 
 • Подготовка и составување на ДДВ пријави
 • Подготовка и составување на завршна сметка
 • Подготовка на документација за предавање на адвокат
 • Вршење на други  работи  кои спаѓаат во делокругот на работењето  по барање на Работодавачот

Квалификации:

 • Завршено високо образование
 • Уверение за сметководител/овластен сметководител
 • Работа со компјутери MS Office (word, excel, outlook)
 • Солидни оргaнизациски и комуникациски вештини
 • Претходно работно искуство во сметководство

Услови:

Раб време пон-петок од 8:00 до 16:00

Платата ќе биде утврдена и договорена по интервјуто кое ќе биде извршено.

Доколку сте заинтересирани за работната позиција своето CV испратете го на следниот меил:

seal-engineering@seal-engineering.com.mk

info broj: 071/321-559

КЛИКНИ