Електро инженер

БИС Инженеринг Скопје има потреба од електро инженер со искуство во изработка на PLC и SCADA апликации.

Опис на работното место:

 • Изработка на PLC апликации,
 • Изработка на SCADA апликации,
 • Изработка на техничка документација,
 • Изработка на кориснички упатства, за изработени апликации.

Потребни квалификации:

 • Високо образование - Факултет за електротехника и информациски технологии,
 • Работно искуство во областа на програмирање на PLC (OMRON, SIEMENS),
 • Работно искуство во областа на изработка на SCADA апликации,
 • Читање и изработување на електрични шеми,
 • Основно познавање на програмски јазик C/C++, Visual basic,
 • Познавање на комуникациски протоколи - ModBus, ProfiBus, ProfiNET,
 • Одлично познавање на англиски јазик,
 • Возачка дозвола Б категорија.

Работно време и место каде се извршува работата:

 • Понеделник-Петок 8:00-16:00,
 • Работниот ангажман вклучува работа во просториите на БИС Инженеринг, како и теренска работа на територијата на Република Македонија.

Вашите CV-ја испраќајте ги на vrabotuvanje@bis.com.mk

КЛИКНИ