Овластен сметководител

За компанијата: Ел Дорадо 05 ДОО Скопје е основач на брендот "ZIA" кој работи повеќе од 5 години, и е пласиран на пазарот со 4 продажни локации, меѓу кои Г.Т.Ц., Приземје (спроти Жена парк), Т.Ц.Лептокарија (до Зегин... повеќе за компанијата »

Ел Дорадо 05 ДОО Скопје е основач на брендот "ZIA" кој работи повеќе од 5 години, и е пласиран на пазарот 5 продажни локации, меѓу кои Г.Т.Ц., Т.Ц.Лептокарија, Capitol Mall, East Gate Mall и City Mall.

Еден од нашите најважни приоритети е квалитетен кадар кој е задоволен од условите за работа.

Имаме потреба од овластен сметководител кој ќе ги води сите задачи самостојно.

 • Вработувањето е на полно работно време од пон.-петок од 08 до 16 часот. Викенди и празници не се работи.
 • Потребно е познавање на самостојно книжење на финансиска документација.
 • Платата е во зависност од искуството.

Квалификации:

 • Универзитетско образование – Економски факултет
 • Лиценца за Овластен Сметководител
 • Релевантно искуство од најмалку 3 години во областа
 • Познавање на соодветната Македонска законска регулатива и меѓународни сметководствени стандарди
 • Одлично познавање на MS Office
 • Висока работна етика, одговорност и организациски способности
 • Способност за запазување рокови и остварување на резултати

Одговорности:

 • Подготовка на сметководствена документација: подготовка на плати, внесување на пресметки за увоз на роба, пријава и одјава на вработени, самостојно изготвување на завршна сметка, ДДВ пријава, персонален данок, данок на добивка.
 • Контрола на финансиска и материјална евиденција, контрола на пописи (ад хок)
 • Евидентирање на влезни и излезни фактури
 • Разновидни и сеопфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски прописи
 • Давање на предлози и сугестии за можно зголемување на ефикасноста во работењето
 • Буџетирање и контрола
 • Комуникација со сите релевантни државни институции

Сите заинтересирани да аплицираат на [најави се за да го видиш е-маилот]

 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »