Сметководител

За компанијата: „Синцеритас“ АД Скопје е фармацевтска компанија чиј фокус на работење е култивирањето и производството на канабис за медицинска намена. Работните практики и политики во нашата компанија се усогласени со... повеќе за компанијата »

Сметководител

 

 Задолжително е пријавените кандидати да ги исполнуваат следните услови: 

 • Диплома од завршено средно обраование во областа на сметководството или поврзано;
 • Потребен е серификат за сметководство.
 • 5+ години искуство во корпоративно сметководство.
 • Познавање на IFRS и менаџментско сметководство.
 • Вештини за работа во Excel.
 • Добро владеење на англиски јазик (пишан и говорен).

 

Одговорности и работни задачи:

 • Одговорност да провери дека сите сметководствени записи се евидентираат точно, во согласност со применетите сметководствени стандарди.
 • Подготовка и проверка на месечните/периодичните извештаи и извештаите за финансиско управување на крајот од годината (CF, P&L итн.), споредувајќи ги со одобрениот буџет и објаснување на соодветната анализа на варијанса.
 • Проверка, контролирање и споредување на сметководството на надворешната сметководствена компанија со извештаи за внатрешно сметководство.
 • Развивање, спроведување и преглед на сметководствените процеси за да се осигури дека се во согласност со меѓународните и националните политики, стандарди и регулаторни барања.
 • Составување и разгледување на годишните буџети и кварталните предвидувања.
 • Да се осигури дека финансиските ивештаи и билансот се подготвени навремено и прецизно.
 • Одговорен за подготовка на годишни финансиски извештаи во согласност со IFRS и локалната регулатива.
 • Организира и контролира пресметки и известува за системски активности како и за ревизиja на крајот од годината.
 • Контрола на трошоци.

 

Од кандидатите за бараната позиција се очекува да ги поседуваат следните вештини, способности и лични особини:

 • Широко познавање и одлично разбирање на низа концепти за деловно разузнување и заеднички деловни функции и практики.
 • Вештини за управување со времето и следење на тековната состојба, добро организиран и детално ориентиран.
 • Одговорен за постигнување резултати, се труди да ги исполни и надмине очекувањата.
 • Одлични комуникациски вештини (усно и писмено презентирање).
 • Докажана способност за соработка во тимска средина при изработка на проекти.

Дополнителни информации:

     Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите биографии можат да ги испратат на е-маил:  [најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »