Менаџер на заедницата и Административен и логистички менаџер

(преземи го огласот во Word)

Локација: Скопје

Рок за пријавување: 16 декември 2019 година

Споделено знаење и ГЛАМ Македонија се признати ограноци на Фондацијата Викимедија во Македонија, и двете групи работат на промовирање на Википедија, како и на други проекти.

Заедничкиот грант за 2020 година, добиен од Фондацијата Викимедија, предвидува две работни позиции за период од 1 јануари – 31 декември 2020 година, на кои се бараат иновативни, мотивирани поединци, со добро чувство за професионална одговорност и со работна етика за позициите:

* Менаџер на заедницата; и

* Административен и логистички менаџер

 

Потребни квалификации (за двете позиции):

 • Најмалку ВСС VII/1 степен (или најмалку 240 кредити според ЕКТС)
 • Одлично познавање на англиски јазик (пишување и зборување)
 • Возачка дозвола Б – категорија
 • Познавање на работа со Википедија се смета за предност
 • Работно искуство во невладин сектор се смета за предност

Работно време (за двете позиции):

Работното време е 6 часа дневно, од кои 4 платени и 2 волонтерски часа.

Одговорности и задачи

Менаџер на заедницата:

 • Регрутирање на волонтери
 • Водење на обуки за уредување на Википедија заедно со волонтерите
 • Договарање на соработка со можни партнери
 • Оперативно планирање и раководење на проектите
 • Комуникација со заедницата заради остварување на проектите
 • Организирање на настани и промотивни активности
 • Пишување на извештаи за активностите, како и промотивни текстови и материјали за социјалните мрежи

Административен и логистички менаџер:

 • Подготовка на договори и други потребни документи
 • Извршување на банкарски трансакции и пишување извештаи за банкарската состојба
 • Пресметување на даноци, подготовка на даночни извештаи, нивно поднесување до Управа за јавни приходи
 • Подготовка на документација за законски измени, подготовка на финансиски извештаи и контакти со Централен регистар
 • Следење на законски измени
 • Управување со активности и следење на роковите за проектите
 • Организирање на материјали и услуги потребни за проектите
 • Помагање на Менаџерот за заедница при организирање на настани

Ние нудиме (за двете позиции):

 • Вработување на пола работно време во период од 1 јануари – 31 декември 2020
 • Исплата на регрес за годишен одмор (К-15)

Ве покануваме да ја доставите Вашата професионална биографија (CV), мотивациско писмо и фотографија со назнака за која позиција ​на мејлот [најави се за да го видиш е-маилот]

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »