HR Регрутер

 • Објавен на 2.2018
 • Мотиви
 • Активен до 17.02.2018
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Мотиви е домашна Агенција за привремени вработувања која успешно се развива 10 години служејќи на некои од најголемите домашни и странски компании во Македонија, бара:

 

HR Регрутер

 

Работни обврски:

 • Координирање со менаџерите за вработување во врска со идентификување на потребите и утврдување на критериумите за избор,
 • Креирање на анализа на работа и пишување на огласи,
 • Пронаоѓање на извор на потенцијални кандидати преку онлајн и теренски канали,
 • Планирање на интервјуа и процедури за избор, вклучувајќи скрининг, проценки и интервјуа,
 • Дизајнирање на описи на работни места и прашања за интервју, кои ги одразуваат барањата на секоја позиција,
 • Организирање и посетувајте саеми за вработување и настани за регрутирање,
 • Прогноза на квартални и годишни потреби за вработување по оддел,
 • Поттикнување долгорочни односи со апликантите и потенцијалните кандидати,
 • Олеснување на процесот за новите членови на тимот.

 

Потребни квалификации:

 • 2 години докажано работно искуство во одделение на човечки ресурси или регрутирање,
 • Познавање на социјалните медиуми, обновување на бази на податоци и професионални мрежи,
 • Искуство од прва рака на целосниот циклус на регрутирање, користење различни техники на интервјуирање и методи на евалуација,
 • Одлично вербални и писмени комуникациски вештини,
 • Диплома во менаџирање со човечки ресурси, психологија или слично.

 

Нудиме:

 • Бидете дел од најдобриот и високо мотивиран тим во Македонија
 • Одлична работна атмосфера,
 • Работа во динамична средина, полна со интересни предизвици и можности за развој во секторот човечки ресурси,
 • Конкурентна плата и останати бенефиции,
 • Почеток со работа – веднаш.

 

Доколку се гледате себеси во наведениот профил на кандидат, Ве охрабруваме да ја испратите вашата кратка биографија на следната е-маил адреса: kariera@motivi.mk со назнака „За Регрутер“.

КЛИКНИ