Специјалист за регрутација и селекција

 • Објавен пред 3 недели
 • Majorel
 • Активен до 28.06.2022
 • Позиција: HR (човечки ресурси)
 • Локација: Скопје

Активни огласи од Majorel:

Customer service Representaitve German language

КОИ СМЕ НИЕ:

Majorel обезбедува корисничко искуство и задоволство во име на некои од најпочитуваните светски брендови. Обезбедува корисничка поддршка за бизнис клиенти, како и дигитални решенија во различни индустрии.

 • 400+ бизнис клиенти глобално
 • 36+ држави
 • 12+ години просечно партнерство со бизнис клиентите
 • 69 000 вработени глобално

Развивме уникатна компаниска култура каде што ќе се чувствувате згрижени, поддржани, слушнати и ангажирани во компанијата уште од првиот ден. Нудиме динамично работно место засновано на почит и меѓусебна доверба, каде што секој има глас и има удел во одлучувањето. Сега сме во Македонија со нашите сосема нови канцеларии и нов тим од професионалци.

Придружи ни се и биди дел од нашиот нов Мајорел тим во Македонија!

Специјалист за регрутација и селекција

| Скопје​

ОПИС НА РАБОТАТА:

 • Поддршка на дизајнот и спроведувањето на целокупниот процес на регрутирање;
 • Соработка со менаџерите на одделите за да ги идентификувате потребите за вработување;
 • Пронаоѓање и привлекување и на кандидати со користење на различни канали;
 • Спроведување интервјуа користејќи различни алатки/методи за селекција и тестирање на кандидатите применувајќи релевантни тестови;
 • Подготовка на активности поврзани со регрутирање (работни места, интервјуа, консултации, воведна обука итн.);
 • Евалуација, селекција и  вршење потесен избор на кандидати за отворени позиции;
 • Активности поврзани со регрутирање (подготовка на огласи, интервјуа, итн.) ;
 • Презентирање и претставување на компанијата пред апликантите и новите вработени;
 • Подготовка и одржување на евиденција, извештаи и статистика поврзани со човечки ресурси;
 • Помагање на менаџерот за човечки ресурси со различни задачи од областа на менаџментот на човечки ресурис;
 • Подготовка и учество на саеми за вработување.​
 • Врши континуирано унапредување на процесите, системите и алатките за регрутација согласно можностите и потребите на компанијата.

ЗА ВАС

 • Универзитетската диплома;
 • Искуство од најмалку 3 години како регрутер, идеално во слична индустрија;
 • Искуство со користење на ATS системи за регрутација
 • Напредно познавање на LinkedIn и регрутирање преку социјални мрежи
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Добро познавање на германски или италијански јазик ќе се смета за предност;
 • Познавање на MS Office со експертиза во Microsoft Word, PowerPoint и Excel;
 • Ориентирани кон детали и удобно работење во канцелариско опкружување со брзо темпо;
 • Супериорни организациски вештини и посветеност на навремено завршување на проектите;
 • Способност за самостојна работа и во тимска средина;
 • Способност за анализа и ревизија на оперативните практики и процеси за подобрување на ефикасноста;
 • Снаодливост, флексибилност, лојалност, дискретност, искреност, аналитичност и прецизност;
 • Искуство со подготовка на статистика и работење со клучни индикатори за перформанси (KPIs)

Што нудиме:

 • Компетитивна месечна нето плата
 • Целосно платен тренинг
 • Бонус за добредојде
 • Надомест за годишен одмор
 • Бонус за препорака
 • 22 дена одмор
 • Приватно здравствено осигурување
 • Програми и обуки за развој на кариера
 • Програма за благосостојба (како што се: Спортски и настани за благосостојба и активности за добросостојба)
 • Договор на неопределено работно време со 4 месеци пробен период
 • Меѓународна и мултикултурна работна средина
 • Простор за релаксација и забава
 • Можност за скратено работно време

Веќе го создадовме нашиот прв тим во Македонија и продолжуваме понатаму со проширување на тимот во Мајорел. Пријавете се на следниов ЛИНК или преку email [најави се за да го видиш е-маилот]   најдоцна до 23ти јуни 2022 и веднаш ќе стапиме во контакт со вас.

НАШИОТ НОВ ТИМ ВО МАЈОРЕЛ МАКЕДОНИЈА ВЕ ОЧЕКУВА ДА ВЕ ПОДДРЖИ ДА БИДЕТЕ УСПЕШНИ, ДА СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ДОБРО И РАСТЕТЕ!

ПРИДРУЖИ НИ СЕ!

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »