Термалифт: Маркетинг асистент

 • Објавен пред 11 месеци
 • Термалифт
 • Активен до 19.02.2017
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Задачи:

 • Планирање на маркетинг активности за целата година преку сите маркетинг канали (Телевизија, Радио, Social Media, Newsletters, eCommerce, Каталози, Билборди...)
 • Планирање на маркетинг активности за странски пазари (Албанија, Косово, Србија, Бугарија...)
 • Поддржување на продажбата со подготвување на презентации, дизајни на понуди, информации за конкуренција, слики, промотивен материјал и сл...
 • Комуникација со дизајнери и печатници.
 • Преговарање и договарање на маркетинг активности.
 • Собирање и архивирање на маркетинг понуди.
 • Организирање на продукција и дистрибуција на печатени и дигитални маркетинг материјали.
 • Менаџирање и одржување на социјалните медиуми и веб страната на компанијата
 • Анализа на пазарот и успешноста на маркетинг кампањите.
 • Изготвување на извештаи за истите.
 • Ажурирање и оджување на податоците за коминтентите, датабази и e-mail датабази.
 • Следење на маркетинг активностите на конкурентите.
 • Одржување на маркетинг архивата и обновување на потрошениот материјал
 • Одредување на идни маркетинг буџети.
 • Следење на светски маркетинг трендови.
 • Пишување и едитирање на промотивни текстови.
 • Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и невно презентирање кај надредените
 • Воведување на нови процеси и стратегии за подобрување на маркетинг и продажбата
   

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk
 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Аналитички програми и презентирање
 • Менаџирање и контролирање на обврските
 • Microsoft Office(Word, Excel, Power Point, Outlook)
 • Говорење и пишување на Англиски.
 • Facebook, Twitter, Youtube.
 • Online Ads (Facebook Ads, Google Ads…)
 • Newsletter платформи (Mailchimp).
 • Google Analytics.
   

Потребно:

 • Познавање во Маркетинг/Бизнис областа.
 • Развиени oрганизациони, комуникациски и лидерски способности
 • Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни предизвици
 • Спремност за превземање на одговорност
 • Проактивно размислување, амбициозен и натпреварувачки дух
 • Тимска работа
 • Пожелно работно искуство во Маркетинг, Photoshop и Corel.
 • Возачка дозвола – Б категорија
КЛИКНИ