Мрежен администратор

За компанијата: ИНФЕЛ вашиот прв кабелски оператор. повеќе за компанијата »

 

Кабелскиот оператор Инфел – Охрид  в р а б о т у в а.

ИНФЕЛ-КТВ е првиот кабелски оператор на подрачјето на Општина Охрид,  денес располага со сопствена оптичко-коаксијална мрежа.

Стручниот тим е целосно посветен на развојот и  одржувањето на мрежата така да стабилноста и квалитетот на услугите се нашите главни адути.

Со користење исклучиво софистицирана опрема од брендовите како што се: Cisco, HP, Motorola, Mikro Tik, WISI и др., постојано се стремиме кон надоградба и имплементација на нови напредни технологии.

Во чекор со светскиот тренд на зголемување на брзината на широкопојасниот интернет  и зголемувањето на бројот на дигитални телевизиски канали тимот за техничка поддршка постојано се грижи за задоволстовото на нашите корисници.

Оптички кабел до домот (FTTH) е нашиот следен чекор.

Работно место: Мрежен администратор. 

 • Вработување на неопределено време;
 • Со или без работно искуство;
 • Тромесечна обука од страна на вработени технички лица за соодветното работно место;
 • Времето предвидено за обука влегува во работен стаж на работникот;
 • Плата и бонуси во зависност од ангажирањето и резултатите од работењето;
 • Можност за професионален развој.

Потребни квалификации:

 • Висока или средна стручна спрема;
 • Средно или напредно познавање на MS Office (Excel, Word, Outlook);

Предности:

 • ВСС – (електротехничка или слично) - ќе се смета за предност;
 • Познавање на компјутерски мрежи и конфигурација на компјутерска опрема (router, switch, access point)
 • Средно или напредно познавање на англиски јазик (чита, пишува);
 • Искуство на слична позиција ќе се смета за предност;
 • Подготвеност за тимска работа.

Работни задачи и одговорности:

 • Планирање и изготвување работни налози за тековно работење;
 • Администрација на мрежа;
 • Работа со корисници – техничка подршка;
 • Наведување на екипите на терен и проверка на параметрите и квалитетот на мрежата;
 • Комуникација со екипите за цело време на работењето на терен;
 • Мониторинг и водење евиденција на сервиси на мрежата/опремата.

Доколку сакате да станете дел од нашиот тим, Вашата биографија може да ја доставите на [најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »