Електро-машински Инженер

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Позиција:

ЕЛЕКТРО-МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР

 

Меѓународниот Балкански Универзитет има потреба од 1 (еден)  Електро-Машински Инженер.

Главни одговорности:

 • Работа во тим со цел извршување на ефикасни, квалитетни и навремени сервисни активности на опремата, како би се обезбедила континуирана работа со минимален број на застои и максимална искористеност
 • Одговорност за целокупното одржување на опремата
 • Превентивно одржување и следење на машините и опремата за тестирање
 • Изготвување на планови за прераспределба на машините во согласност со распоредот на производство и производството на нови производи
 • Извршување итни / непланирани поправки на опремата за производство и редовно вршење на превентивно одржување
 • Иницирање на нови проекти кои ќе помогнат за намалување на времето на застој и подобрување на самото производството
 • Учествува во имплементација на нови проекти
 • Координација, надзор и учество во изведба на договорените проекти
 • Координација со инвеститорот, надзорниот инженер и останатите изведувачи за време на реализација на проектот;

 

Потребни квалификации:

 • Завршено високо образование од областа на економски науки - Електро/Машинска струка
 • 2+ годишно искуство во одржување
 • Познавање и читање на електро и пневматски шеми
 • Напредно познавање на Microsoft Office производи (Word, Excel, Power Point и E-Mail - Outlook) 
 • Разработка на идејни решенија за конкретен објект
 • Изработка на идејни, основни и изведбени проекти со изработка на електрични, апликациски, функционални шеми и предмер пресметки за горе наведните системи,
 • Координација, надзор и учество во изведба на договорените проекти.
 • Поседување на возачка дозвола - Б  категорија
 • Лојалност и одговорност;
 • Кандидатот треба да биде комуникативнен и прилагодлив, подготвен за тимска работа во динамична работна атмосфера;

 

Личен профил:

 • Способност за индивидуална и тимска работа, како и работа под притисок;
 • Да го надградува своето знаење и вештина во сферата на стручната свера;
 • Професионален однос кон работата;
 • Одговорност и способност за организација;
 • Дискреција и доверливост;
 • Да обезбеди транспарентна комуникација со колегите и сите засегнати страни во компанијата
 • Ефективно да соработува со другите колеги за заеднички цели и за одржување на позитивна и доверлива работна средина;
 • Предлага и иницира нови идеи и активности;
 • Позитивно и ефективно да се прилагодува на промената на околностите;

 

Позицијата подразбира од Понеделник до Петок, со работно време од 08:00 до 16:00 часот, 40 часа неделно.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените критериуми можат да аплицираат со биографија (CV) и писмо за препорака на следната емаил адреса: [најави се за да го видиш е-маилот]

Само апликантите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју.

Крајниот датум за аплицирање е: 25.11.2022

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »