ЕЛЕКТРОИНЖЕНЕР - СЛАБА СТРУЈА

 • Објавен пред 3 месеци
 • СЕНСОР доо, Скопје
 • Активен до 18.03.2019
 • Позиција: Инженер
 • Локација: Скопје

Фирма од Скопје има потреба за вработување на Електроинженер (една или повеќе позиции) за проектирање, изведба, пуштање во работа и одржување на системи за слаба струја (системи за автоматска детекција и дојава на пожар, системи за видео надзор, системи за контролиран пристап, системи за детекција на упад/кражба, системи за јавна објава и озвучување, системи за броење на посетители, компјутерски системи, системи за обесчадување, како и по покажан интерес на кандидатот и за системи за автоматика и  Building Management системи) за деловни и индустриски објекти.  

Потребно образование: ВСС Факултет за електротехника (со насока која одговара на позицијата)

Работно искуство: Мин. 1-2 години искуство  на исти или слични позиции.

Опис:

 • Разработка на идејни решенија за конкретен објект,
 • Изработка на идејни, основни и изведбени проекти со изработка на електрични, апликациски, функционални шеми и предмер пресметки за горе наведните системи,
 • Координација, надзор и учевство во изведба на договорените проекти,
 • Пуштање во работа на конкретните системи со програмирање и тестирање на истите,
 • По покажан интерес и вклучување во делот за автоматика и БМС

Потребни вештини:

 • Мин. 1-2 годишно искуство на иста или слична позиција,
 • Активно познавање на AutoCAD, MS Office, Visio, Corel DRAW,
 • Активно познавање на технички англиски јазик,
 • Возачка дозвола Б категорија,
 • Подготвеност за тимска работа под притисок на зададени рокови

Други вештини кои би биле предност:

 • Познавање и на работи поврзани со јакострујни инсталации и системи,
 • Познавање и на основи на процеси за термотехнички инсталации (HVAC),
 • Поседување на валидна лиценца за проектант (електротехника) на градби од “А/Б” категорија , издадена од Комора на овластени архитекти  и инженери на Р.Македонија,
 • Поседување на валидна лиценца за изведба (раководител на градба) (електротехника) на градби од “А/Б” катергорија , издадена од Комора на овластени архитекти  и инженери на Р.Македонија,
 • Познавање или искуство со работа со стандардните протоколи за комуникација за автоматика и БМС: BACnet MS/TP; BACnet IP; LonWorks; N2 Bus; Modbus RTU; Modbus IP; M-Bus; KNX

Фирмата нуди:

 • Континуирано усовршување во сите области со обуки во странство (стручни, индивидулани,..)
 • Соодветна финансиска компензација
 • Динамична и интересна работна средина во проектно ориентиран тим

Кратка биографија и мотивациско писмо да се достави на: contact@sensor.com.mk

КЛИКНИ