АСИСТЕНТ НА ПРОЕКТ ВО МЛАДИНСКИ СОВЕТ ПРИЛЕП

 • Објавен пред 6 месеци
 • Младински Совет Прилеп
 • Активен до 09.12.2018
 • Позиција: Административен работник
 • Локација: Прилеп

Младински Совет Прилеп е одржлива водечка организација на локално и регионално ниво, сигурен партнер во креирањето и спроведувањето на младинската политика заедно со сите засегнати страни. Нашата работа како видлива и признаена организација се заснова на демократските вредности што им овозможуваат на младите да бидат креативни и активни граѓани.

Поради проширување на својот тим во својата канцеларија во Прилеп, Младински Совет Прилеп има потреба од ангажирање на 2 (две) лица за следнава позиција:

АСИСТЕНТ НА ПРОЕКТ

Потребните квалификации и искуства за работната позиција Асистент  вклучуваат:

 • Завршено високо образование или студенти во завршна година на студии; (предност ќе имаат кандидати на факултети од општествените дејности);
 • Активно користење на MS Office;
 • Одлични комуникациски и презентерски вештини;
 • Искуство во организирање и спроведување на настани за млади (обуки, работилници, креативни работилници со деца, дискусии со млади) ќе се смета за предност;
 • Креативност во пристапот, иницијативност, способност за работа во тим;
 • Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување);
 • Одговорно извршување на поставените задачи;
 • Дополнителни комјутерски вештини: хостирање и ажурирање на web страна, познавање и работа со Corel, Photoshop, Publisher, InDesign, Front Page и слични компјутерски програми ќе се сметаат за предност.
 • Ангажираното лице ќе се стекне со следните знаења и вештини:

 • Подобрување на комуникациски вештини
 • Подобрување на англискиот јазик (говорни и пишани вештини)
 • Подобрување на компјутерски вештини
 • Раководење со техничка опрема

Задачи и одговорности:

 • Координација на ЕВС волонтери:
 • Помош и поддршка во реализацијата на активностите на волонтерите;
 • Административна и техничка поддршка за време на престојот на волонтерите;
 • Подготовка на дневни извештаи и доставување до координаторот;
 • Поддршка во спроведување на активности на локално ниво
 • Прибирање на информации корисни за младите луѓе од општина Прилеп
 • Помош во пишување на месечни извештаи

Опционално (во зависност од способностите):

 • Дизајн на публикации, флаери и брошури
 • Администрирање на веб страни
 • Унапредување на примената на социјалните мрежи во информирање на младите.

 

Заинтересираните кандидати треба да достават:

– Кратка биографија CV (со фотографија);

– Мотивационо писмо;

Целосната документација да се достави на е-маил:  contact@ycp.org.mk 

 Само селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат контактирани и повикани на интервју.

КЛИКНИ