Комерцијалист за продажба

За компанијата: Зегин ДОО е првата приватна компанија во Република С. Македонија регистрирана за продажба на лекови. Како една од најуспешните и најголемите компании кај нас, со најдобра инфраструктура и најголема дистрибутивна... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 3 дена
 • Зегин ДОО Скопје
 • Активен до 09.03.2021
 • Позиција: Дистрибутер/комерцијалист/набавки
 • Локација: Скопје

КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА ПРОДАЖБА

Потребни квалификации:

 • Високо образование (економски факултет),
 • Претходно работно искуство во веледрогерија ќе се земе за предност,
 • Задолжително добро познавање на англиски јазик,
 • Одлично познавање на MS Windows и MS Office,
 • Положен возачки испит (Б категорија) и активно возење.

Работни обврски:

 • Директна комуникација со клиенти:
 • Продажба и нудење на потфорлиото на компанијата
 • Испраќање на понуда на клиенти
 • Преговори за цена
 • Праќање на про – фактура
 • Регистрација на нови коминтенти
 • Потпишување на Договор
 • Анализа на продадени артикли
 • Организирање достава на роба
 • Следење на ИОС спецификација (финансиска картица)
 • Комуникација со клиентите за наплата
 • Следење на достава на интерни аптеки
 • Повлекување на роба од аптека и прераспределба во друга аптека
 • Спремање роба за извоз
 • Изработка на фактури за извоз
 • Испраќање на нарачки на добавувач
 • Координација со магацин за спремање на робата
 • Супервизија на тип на производи во магацин
 • Комуникација со одделот набавки за залиха на производите
 • Подготвување на ургентни нарачки за интерните аптеки
 • Следење и обработка на нарачки за нови аптеки

Доколку  имате компетенции за успешно да работите во областите наведени погоре, Ве молиме испратете пропратно писмо и биографија на македонски јазик со ознака Комерцијалист за продажба  на [email protected]. Само кандидатите кои во целост ги исполнуваат критериумите ќе бидат контактирани.