Промовирани огласи »

Уште едно ново место за скопјани. Изградбата на овој рекреативен адреналински велосипедски парк - велодром, се очеува да започне до крај на годинава, а да биде готов до пролет наредната година. 

Веледромот ќе се гради во Градскиот парк во близина на Сточарскиот институт или зад ЈП Паркови и зеленило.

Покрај рекреатавен дел, велодромот ќе има и придружна урбана опрема како клупи, маси, тоалет… 

Град Скопје има обврска да го расчисти просторот, но нема да се сечат дрвја.

Промовирани огласи »

Министерот за надворешни работи Никола Димитров и амбасадорката на Украина, Наталија Задорожњук денеска ќе потпишат договор за безвизен режим меѓу двете земји.

Во најавата од МНР пишува дека средбата ќе започне со потпишување на спогодба меѓу владите на двете земји за условите за меѓусебни патувања меѓу граѓаните на двете земји. 

Промовирани огласи »

Управата за јавни приходи (УЈП) соопшти дека апликацијата Мој ДДВ веќе е достапна на Аpple store за корисниците на iOS. Станува достапна 11 дена по стартот на овој проект со кој на граѓаните кои скенираат фискални сметки ќе им се врати по 15 отсто од платениот ДДВ.

УЈП неодамна соопшти дека за пет дена од стартот на проектот „МојДДВ“ граѓаните „заработиле“ 120.000 евра од скенирањето на фискалните сметки со своите мобилни телефони. Апликацијата до тогаш или до 5 јули ја симнале 58 илјади државјани, а очекувањата се да бидат половина милион корисници. 

Заради мошне рестриктивните и строги правила на „Епл“ апликацијата МојДДВ до вчера не беше достапна за корисниците на „ајфони“. Сепак сега е достапна на  https://apps.apple.com/…/moja-banka-mobile-ban…/id1472553785

Промовирани огласи »

БАЗАРО вработуваат ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ за во нивниот новоотворен салон во Куманово: https://kariera.mk/job/gh-LnIN7vUGa7vTHYZ2Xgw/prodazhen-personal-za-kumanovo

СЕТЕК сé од техника има потреба од ентузијасти, способни и лојални кандидати за пополнување на позицијата МАГАЦИОНЕРhttps://kariera.mk/job/j6YgPNiZeUOv5cIoKk5haA/magacioner-vo-skopje

ЦЕНТАР ЗА КЕШ УСЛУГИ има потреба од 2 (два ) извршители за работно место ТРЕЗОРИСТ-ОПЕРАТОР: https://kariera.mk/job/ImfnoHZcn0-AbMVuSXGFyA/trezorist-operator

МЕДИКУС, ексклузивен увозник на програмата од италијанската компанија ЕСИ с.р.л. од Италија (додатоци во исхраната), бара тројца СТРУЧНИ СОРАБОТНИЦИ (М/Ж): https://kariera.mk/job/Y1ReH_j01UirjiBTh7iFhw/farmacevt-struchen-sorabotnik

Кинескиот ресторан Star Ocean во Центар, има потреба од КЕЛНЕРИ со познавање на англиски јазик. Плата 24.000 денари: https://kariera.mk/job/G0n4UH0dDkuPNMOtr-KkUg/kelneri-vo-restoran

ДМ ТРАНС има отворен оглас за вработување на МЕНАЏЕР ЗА ПОСТ-ПРОДАЖБА НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА: https://kariera.mk/job/ImfnoHZcn0-AbMVuSXGFyA/trezorist-operator

Мобилен Санитарен Сервис објавува оглас за вработување на 10 возачи сервисери на мобилни тоалетни кабини. Нето плата 30.900 денари: https://kariera.mk/job/-Efv52HpYkW1giOPpjI08Q/10-vozachi-serviseri-na-mobilni-toaleti

Повеќе
КЛИКНИ