Менаџер за развој за Прилеп, Битола и Кавадарци

За компанијата: MERE маркети се трети по големина Руски ланец на маркети кој работи од 2009 година ( со име СВЕТОФОР - во Русија), има отворено веќе продажни објекти и во Србија кои наидоа на одличен одзив кај српските... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 5 месеци
 • РУСТОРГ ДОО
 • Активен до 04.08.2021
 • Позиција: Менаџер/управник/директор
 • Локација: Битола

MERE маркети се трети по големина Руски ланец на маркети кој работи од 2009 година ( со име СВЕТОФОР - во Русија), има отворено веќе продажни објекти и во Србија кои наидоа на одличен одзив кај српските граѓани а во план се да да отворат 100 маркети со површина од околу 1000 м2. Му штедиме време на купувачот при набавка и претрага на продукти, не ги преплаќаме брендовите, а нашата локација и добрите сообраќајни влезови само ќе Ви ја олеснат работата при купувањето. Во моментов имаме отворено маркети во над 10 земји во светот со политика на ниски цени  кои се за 20% пониски од останатите маркети и имаме асортимани со 1500 разни видови на артикли. Во потрага сме за менаџери за развој на територијата на Прилеп, Битола и Кавадарци

Од кандидатите го очекуваме следното:

 • Да имате искуство при отворање на маркет- продавница со површина од 500м2, во следните области: прехранбена индустрија, градежни материјали, електрични материјали, мебел, бела техника 
 • Пожелно е да имате искуство за отварање од "нула" 
 • Склучување на договори за закуп;
 • Организација и контрола на градежни/ инженерски работи на објектот;
 • Набавка на опрема за маркет;
 • Решавање на технички и организациони прашања потребни за отварање на маркет;
 • Извршување на сите работи во однапред договорен рок за отварање на маркетот;
 • Да ги знаете барањата на надлежните институции кои издаваат лиценца за продажба на алкохол;
 • Преговарање за објект за маркетот во согласност со потребите на компанијата;
 • Водење на преговори со потенцијални закуподавачи и сопственици на објекти за маркетите;
 • Припрема на презентација на објектот за договор со раководителот;
 • Припрема на буџетот за отварање на маркетот;
 • Пишување неделни извештаи;
 • Анализа на маркетот на недвижности;
 • Да имате познавање од компјутерски програми MS Office – Excel, Word, Power Point i Skype;
 • Возачка дозвола и сопствено возило.
 • Пожелно е познавање на руски јазик

Што Ви нудиме:

 • Плата во износ од 36.700,00 денари (основна плата плус останатите додатоци на плата);
 • Пробна работа од 2 месеци;
 • Премија за секој отворен нов маркет; 
 • Работно време 5/2 –  сабота и недела – слободни;
 • Напредување во кариерата со можност за професионално и лично усовршување;

Потребно е да сте:

 • Само - организирани;
 • Способни да преземете одговорност на себе, да го одбраните својот став и да донесувате одлуки;
 • Усмерени кон постигнување на разултати;
 • Да умеете да работите на мултитаскинг режим;
 • Да поседувате високо ниво на организациски способности;