Инженер за Телекомуникации (М/Ж)

За компанијата: СИГМАТЕЛ Д.О.О. е систем интегратор за комуникациски решенија, со искуство во дизајнирање иновативни мрежни решенија и обезбедување напредни професионални услуги. На нашите клиенти нудиме решенија за... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 3 недели
 • СИГМАТЕЛ ДОО
 • Активен до 12.05.2021
 • Позиција: Инженер
 • Локација: Скопје

ИНЖЕНЕР за Телекомуникации (M/Ж)

Опис на работно место:

 • Планирање и имплементација на решенија за имплементација на IP мрежи;
 • Следење на развојот на мрежните технологии;
 • Тестирање на перформанси на опрема од различни производители;
 • Одржување на широкопојасни мрежи;
 • Посета на локации за имплементација на проекти од телекомуникации;
 • Интервенција во случај на дефекти;
 • Поддршка на продажни активности и презентации на корисници;

Потребни квалификации на кандидатот:

 • Високо образование факултет за електортехника и информациски технологии;
 • Општо познавање на ИТ, телекомуникациски и други современи технологии;
 • Познавање на работењето и управувањето со IP мрежи (комутирање, рутирање, протоколи за рутирање, отстранување проблеми и решавање проблеми во податочни мрежи);
 • Работно искуство во инсталација, пуштање во работа, одржување и детекција на грешки на комуникациска IP мрежна опрема;
 • Употреба на компјутерски алатки и вештини (особено MS Office);
 • Комуникациски вештини и способност да учествуваат во група/тим;
 • Способност за работа во ограничени и интензивни временски рамки;
 • Автономија и самоиницијативност;
 • Задолжително познавање на компјутерски мрежи
 • Посакуван валиден сертификат CCNA или слични сертификати;
 • Возачка дозвола од категорија Б;
 • Задолжително познавање на англиски јазик (пишан и говорен);

Ние ви нудиме:

 • Работат во динамична, модерна и релаксирана средина;
 • Можност за дополнително образование и обука;
 • Редовно и стимулативно плаќање;
 • Договор за вработување на определено време со можност за вработување на неопределено време;

Потребни документи:

 • Професионална биографија /СV,
 • Поседување на валиден CISCO сертификат ќе се смета за предност

Потребните документи да се испратат на: [email protected] до денот на важност на овој оглас.