JAVA Web Developer

 • Објавен пред 4 недели
 • ВЕСПЕР Дооел Скопје
 • Активен до 07.05.2019
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Pelagus IT, компанија со седиште во Словенија има потреба од двајца Web/Java програмери за вработување на неопределено време во канцеларијата за развој на софтвер во Скопје. Потребно е искуство од изработка на апликации базирани на JavaScript/TypeScript, MVC, Java EE, релациски бази на податоци и SOA технологии (SOAP/REST web сервиси).

 


Би сакале да ни се придружат позитивни, високо мотивирани личности, со желба за личен напредок и дологорочна соработка, кои поседуваат што повеќе од следните знаења:

 • познавање на back-end технологии и алатки: Java, Spring, JPA, Hibernate, Maven, Python, XQuery исл.
 • познавање на Web сервиси (REST, SOAP), пожелно искуство од XML енкрипција
 • познавање на front-end технологии: JavaScript, TypeScript, JQuery, Bootstrap, CSS, Angular, React, D3.js исл.
 • познавање на релациски бази како Oracle, SQL Server и MySql
 • пожелно искуство од развој на мобилни апликации
 • најмалку 1 година работно искуство и универзитетска диплома или надоместливо работно искуство


Нудиме:

 • компетитивна плата и динамично наградување
 • пријатна работна околина
 • брз професионален напредок
 • работа на интернационални проекти од различни домени (паркинг, транспорт, логистика, e-commerce...


Доколку сте заинтересирани испратете C.V. на: info@pelagus-it.com.

 

Избраните кандидати кои ги исполнуваат условите ке ги поканиме на разговор.

 

КЛИКНИ