Психолог // student success specialist

За компанијата: Code Academy е академија која со својата интензивна шест месечна програма ги спрема своите студенти да станат full-stack developers на кои по успешното заврување на академијата им нуди загарантирана 3 месечна пракса и потенцијално вработување. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Code Academy
 • Активен до 20.10.2021
 • Позиција: HR (човечки ресурси)
 • Локација: Скопје

Активни огласи од Code Academy:

IT Recruiter

(преземи го огласот како слика)

Code Academy, Академија со повеќе од 700+ успешно завршени студенти во центарот на Скопје е во потрага по Student Success Specialist.

Опис на работната позиција: Под директна супервизија од менаџментот, Student Success Specialist ги имплементира своите задачи (активности) од “Student Success Agenda” поврзани со администрација, поддршка и  интеракција со студентите и менторите на Code Academy. Кандидатот треба да има високо-развиени организациски вештини како и силна желба за тимски успех. Student Success Specialist е клучен во обезбедување на високо-квалитетно едукативно искуство.

Работни обврски:

 • “Onboarding” односно ориентација на нови студенти на Code Academy со просториите, политики, процедури;

 • Неделна евалуација индивидуално за секој студент и следење на различни параметри;

 • Да обезбедува високо ниво на поддршка за координација и имплементирање на сите компоненти од “Student Success Agenda”;

 • Координација на активности со идни, сегашни и завршени студенти;

 • Постојана комуникација да има со студентите со цел да ги води правилно низ секој процес;

 • Да работи во постојана кооперација со студентите и тимот на Code Academy;

 • Да ги извршува своите задачи и да обезбеди соодветен фидбек, извештаи и собирање на податоци како и да ги анализира иситите.

 • Да носи правилни одлуки и ефективно да ги комуницира на поголема група на луѓе (во живо и по каналите за комуникација).

 • Да води евиденција за залиха на материјали потребни во Академијата.

Кандидатот потребно е да поседува:

 • Детално-ориентирани организациски вештини;

 • Одлични комуникациски вештини (пишани/говорни);

 • Способност за работа во високодинамична средина;

 • Познавање на англиски јазик;

 • Природна заинтересираност за технологија;

 • Да работи одлично со G-Suit;

 • Некое искуство со менаџирање на луѓеч

 • Комфорен/на со измени во последна минута и кратки рокови;

 • Способност да координира и егзекутира повеќе активност наизменично.

Главни компентенции:

 • Фокус за успех на студентите

 • Превзема иницијативност

 • Комуницира ефективно

 • Колаборира

 • Интерперсонален комуникатор

Потребни квалификации:

 • ВСС - за предност ќе се смета факултет од областа на психологија;

 • Работно искуство од минимум една година како психолог.

Испратете CV со опис на работната позиција во Subject на [најави се за да го видиш е-маилот]