Референт за продажба

За компанијата: Предизвиците во областа на човечките ресурси не се само наша секојдневна работа, туку се и наша страст. Нашето знаење и експертиза ни дозволуваат да имаме уникатен пристап кон секоја задача. Нашите клиенти... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред еден месец
 • Декра
 • Активен до 29.01.2021
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

Активни огласи од Декра:

Technical Lead - Овластен сметководител

Во име на својот клиент Био Медика, компанија која се занимава со продажба на медицински потрошен материјал и опрема за операциони сали, ДЕКРА ја објавува позицијата:

 • Референт за продажба

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Планирање и продажба на медицинска опрема и потрошен материјал;
 • Градење на деловни релации со нови клиенти и водење грижа за веќе постоечките клиенти;
 • Активно учество и придонес во развојот на компанијата;
 • Активно учество во целокупниот процес на продажба и набавки;
 • Управување со доверливи и деликатни информации;
 • Контролирање и процесирање на барања за набавки според спецификации, буџет и постоечки количини на лагер;
 • Ја претставува компанијата во процесите на преговарање со клиентите и барањата за набавка на потребните материјали;
 •  Дејствува како контакт лице помеѓу компанијата и добавувачите, како и интерно помеѓу одделението и крајните потрошувачи;
 • Остварување на зададените цели и пла за работа;
 • Ефективно промовирање на портфолиото за кое е одговорен;
 • Редовни контакти и посета на лекари и болници;
 • Следење на активностите на конкуренцијата;
 • Поднесување на редовни извештаи за своето работење;
 • Ефективна комуникација со колегите и тимска соработка.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Високо образование (Медициски Факултет; ПМФ- Биохемија ќе се смета за предност);
 • Претходно работно искуство од минимум 2 години на иста или слична позиција (предност е работа со медицинска опрема и материјали);
 • Поседување на возачка дозвола (Б категорија);
 • Солидно познавање на англиски јазик;
 • Познавање на MS Office пакет.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Одлични комуникациски и презентациски вештини;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Одлично познавање на локалниот пазар и конкуренцијата;
 • Одлични преговарачки способности
 • Динамичност, посветеност и организираност во работењето;
 • Силна посветеност кон услугата на клиенти и високо развиен осет за доверливост
 • Способност за работа под притисок и почитување на рокови.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови,  своите професионални биографии можат да ги проследат на: [email protected] .

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 02/02/2021.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.
Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: [email protected]