Отворени работни места

 • Објавен пред 2 месеци
 • ДПТУ БРАКО - ВЕЛЕС
 • Активен до 26.03.2019
 • Позиција: Електро/машински техничар
 • Локација: Велес

(преземи го огласот во Word)

ДПТУ Брако ДОО од Велес има потреба од работници за следниве работни места:

1. МИГ-МАГ (CO2) и ТИГ заварувачи

Опис на работа:

 • Прием на налог и технички цртеж за работа;
 • Проверка на апарат за заварување и поставување на параметри за заварување;
 • Извршување на заварување;
 • Проверка и складирање на заварената конструкција. 

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование;
 • Познавање на читање на технички цртеж;
 • Познавање на постапка за заварување;
 • Работно искуство во заварување.

2. Заварувачи на обука МИГ-МАГ (CO2) и ТИГ

Опис на работа:

 • Прием на налог и технички цртеж за работа;
 • Проверка на апарат за заварување и поставување на параметри за заварување;
 • Извршување на заварување;
 • Проверка и складирање на заварената конструкција. 

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование;
 • Познавање на основни браварски работи.

3. Бравар

Опис на работа:

 • Прием на налог и технички цртеж за работа;
 • Проверка на алат за работа и поставување на параметри за работа;
 • Извршување на браварски работи;
 • Проверка и складирање на завршена конструкција. 

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование;
 • Познавање на основни браварски работи.

4. Работник за брусење и пакување

Опис на работа:

 • Прием на налог и технички цртеж за работа;
 • Отстранување на нерамнини со брусење
 • Проверка и пакување на готов производ. 

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование;
 • Познавање на основни браварски работи.

5. Работник на машина за извлекување на жица

Опис на работа:

 • Прием на налог за работа;
 • Поставување на суровина на машина;
 • Подесување на параметри на машина;
 • Надгледување на работата на машината. 

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование;
 •  Работно искуство во производство ќе се смета за предност.

 

Што нуди БРАКО:

 • Можност за стекнување знаење и искуство, од искусни обучувачи, долгогодишни членови на тимот на БРАКО.
 • Можност за напредување во работата;
 • Работа во Велес;
 • Добар социјален пакет

 

Сите заинтересирани своето CV (кратка биографија), со назнака за работното место за кое аплицираат, можат да ги испратат на следната електронска адреса hr@brako.com.mk или да ги остават на капијата на БРАКО, ул. Раштански пат бр.2, Велес.

Прашања и повеќе информации на тел. 043 551 107.

КЛИКНИ