Engineering Consultant /Инженер за техничка подршка

За компанијата: ПАВ МОТИВИ работи во партнерство со своите клиенти и комбинација на доверливи високо квалификувани кандидати со кои преку специјални извори се обидуваме да испорачаме одлични работни односи, без оглед... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • ПАВ Мотиви
 • Активен до 23.06.2021
 • Позиција: Инженер
 • Локација: Скопје

ПАВ Мотиви за свој клиент, меѓународна реномирана компанија, бара:

Engineering Consultant /Инженер за техничка подршка

Опис на работното место:

Поддршка, обука и комуникација со архитекти, консултанти, инженери, јавни канцеларии и инвеститори, со цел промовирање и понуда на системите на компанијата во нивните проекти

Компетенции:

 • Дипломиран архитект
 • Напредни познавања на MS Office и AUTOCAD (2D и 3D)
 • Напредни познавања на англиски јазик
 • Предност ќе имаат кандидати со познавање на албански јазик
 • Возачка дозвола B категоријa

Главни одговорности и задачи:

Подршка на архитекти, консултанти, инженери со изнаоѓање најдобри решенија за нивните проекти преку:

 • Постојана посета на архитекти, консултанти, инженери, јавни канцеларии
 • Посета на клиенти за техничка обука за тоа како функционираат новите системи и за надградбите на производите
 • Придонесува за зголемување на продажбата и профитот, со донесување нови проекти на компанијата
 • Соработка со остатокот од комерцијалниот тим на компанијата за сите информации за проектите и процесите, неопходни за успешно спроведување на проектот во секоја област
 • Ефикасна поддршка за имплементација на проекти преку обезбедување детали за плановите на архитектите и целосна подршка до конечна реализација
 • Обука на архитекти, консултанти,инженери и комитенти за архитектонски решенија на компанијата
 • Соработка со продукт менаџери за развој на нови решенија / системи засновани на потребите на пазарот
 • Работа во CRM
 • Учествo во процесот на сертифицирање на производите на компанијата од страна на локалните власти
 • Подготовка и ажурирање на техничките презентации и спецификации

Дополнителни вештини:

 • Способност да ја претставува компанијата, нејзините производи и услуги
 • Способност да ги разбере потребите на клиентите за тие да бидат целосно исполнети, користејќи што е можно поразновиден асортиман на производи
 • Способност да се обезбедат иновативни, технички одговори на специфични барања на клиенти
 • Комуникациски вештини, самоиницијативност, одржување фокус и висок степен на точност
 • Работа под притисок

Ние нудиме работа во меѓународна компанија, со повеќе од 30 години искуство и присуство на продажна мрежа низ повеќе континенти, чијашто цел е подобрување на квалитетот на животот на луѓето, преку подобрување на перформансите на нивните домови, згради, претпријатија со најквалитетни и високо развиени системи. Работата е компетитивна, со можност постојано да се напредува и надградува

Како да се аплицира:

Заинтересираните кандидати треба да ги достават своите апликации на [email protected] 

Краен рок за аплицирање е 23.06.2021 година.