Систем инженер

 • Објавен пред 6 месеци
 • ДПТУ БРАКО - ВЕЛЕС
 • Активен до 19.08.2018
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Велес

(преземи го огласот во Word)

ДПТУ Брако ДОО од Велес има потреба од:

Систем инженер

Работни задачи:

 • Активности поврзани со ERP системот во компанијата, постојана надоградба и усовршување
 • Конфигурирање, инсталација и одржување на компјутери, сервери и периферни уреди во локална мрежа
 • Мониторинг, заштита и надградба на компјутери и сервери
 • Дијагностика на хардверски и софтверски проблеми
 • Познавања од електроника
 • Мрежна администрација
 • IP телефонија – контрола, пренасочувања
 • Анализа и контрола на сообраќај во мрежа
 • Менаџирање на содржини и размена на податоци во мрежа

Потребно Образование, Вештини и Способности:

 • Завршено Високо бразование од областа на информатиката и компјутерските науки
 • Искуство со ERP системи (Pantheon би се сметал како предност)
 • Искуство во систем администрација, LAN/WAN инсталација и конфигурирање, routing и switching, мрежна безбедност
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Графички и веб дизајн се смета како предност
 • Комуникациски вештини и тимска работа
 • Подготвен да учи и да работи со најнова компјутерска технологија
 • Ориентираност кон решавање на проблеми – брзо и ефикасно
 • Одговорност при исполнувањето на обврските;
 • Ефикасно управување со време, приоритети и почитување рокови
 • Чесност и доверливост
 • Возачка дозвола Б категорија

Што нуди работното место:

 • Можност за стекнување знаење и искуство, од долгогодишни членови на тимот на БРАКО
 • Активно следење на развојот во компјутерската индустрија и негова примена во пракса
 • Можност за посета на семинари и обуки
 • Добар социјален пакет
 • Продолжување по стапките на нашите партнери во задоволување на барањата на купувачите насекаде во светот

 

Сите заинтересирани да испратат CV на следната електронска адреса hr@brako.com.mk 
Ќе бидат контактирани само кандидатите што ќе се изберат за интервју.
Прашања и повеќе информации на тел. 043 551 107.

КЛИКНИ