ИТ КООРДИНАТОР

 • Објавен пред еден месец
 • Декра
 • Активен до 04.06.2020
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Во име на својот клиент, КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД – Друштво за осигурување на живот, прва и водечка компанија во полето на осигурување на Живот во Македонија, ДЕКРА ја огласува позицијата:

 • ИТ КООРДИНАТОР 

ОДГОВОРНОСТИ И ЗАДАЧИ:

 • Одржување на серверската инфраструктура и компјутерската мрежа;
 • Aдминистрација на базите на податоци (Microsoft SQL DB);
 • Администрација на ЕРП и останатите софтверски решенија во Друштвото;
 • Редовно правење на резервни копии (backup) на програмите и базите на податоци;
 • Инсталација и ажурирање на потребни софтверски пакети на работните станици;
 • Генерирање на предефинирани извештаи од базата на податоци;
 • Учество во ажурирање на работни процедури во доменот на ИТ;
 • Анализа и оценка на ризици поврзани со сигурноста на информацискиот систем на Друштвото;
 • Следење и реализација на планот за континуитет на ИТ системот;
 • Следење на трендовите во ИТ индустријата и давање предлози за адекватна примена.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Работно искуство од најмалку 2 години;
 • Завршено високо образование од областа на информатичките науки;
 • Искуство со работа со комплексни ЕРП системи;
 • Одлично познавање на релациони бази на податоци (Microsoft SQL DB);
 • Познавања од веб технологии и веб сервиси;
 • Основни познавања од JavaScript, HTML, CSS и XML;
 • Основни познавања од Jasper Reports;
 • Одлични комуникациски вештини, тимска работа, самоиницијативност и аналитички способности;
 • Познавање на англиски јазик;
 • Вештини за менаџирање со време и мултитаскинг.

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ:

Кандидатите кои се заинтересирани и ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги испратат на: rabota@dekra.mk.

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 01/06/2020 година

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.

КЛИКНИ