Промовирани огласи »

Од МВР информираат дека возачките дозволи од 00 часот на 13 февруари 2024 година ќе важат само со името Република Северна Македонија.

Министерството за внатрешни работи ќе постапува согласно закон и затоа апелираме граѓаните да не управуваат возило доколку немаат валидна возачка дозвола со името Република Северна Македонија. Предупредуваме и дека во случај на настаната штета при евентуална сообраќајна несреќа, поради невалидната возачка дозвола, граѓаните кои немаат валидна возачка дозвола ќе мора да ги сносат последиците околу евентуалната штета, велат од МВР.

Промовирани огласи »

Тинекс e малопродажен ланец на супермаркети кој повеќе од 29 години настојува на своите потрошувачи да им ги понуди најдобрите производи со врвен квалитет и по одлични цени. 

Како компанија која се стреми кон усовршување на своите услуги и цели кон усовршување на истите, чест ни е да најавиме уште едно отварање на нов Tinex маркет во населба Илинден.

Доколку сакате да станете дел од тимот на Tinex ве покануваме да аплицирате на следниве работни позиции:

КАСИЕР/КА
ПРОДАВАЧ/КА НА СВЕЖО МЕСО
ПРОДАВАЧ/КА НА ГОТВЕНИ ЈАДЕЊА
ПРОДАВАЧ/КА НА ДЕЛИКАТЕС
МАГАЦИОНЕР

 

Промовирани огласи »

Денес ви ги издвојуваме најпосетуваните работни позиции од реномирани компании на KARIERA.mk, се надеваме дека ќе го најдете вашето идеално работно место меѓу нив.

Magna International Inc. е водечки глобален снабдувач во автомобилската индустрија посветен на испорака на нови решенија за мобилност и технологија што ќе го променат светот.

Моментално вработува:

MAINTENANCE TEAM LEADER
PRODUCTION SUPERVISOR
PROCESS ENGINEER (OUTSIDE MIRRORS)

Друштвото за неживотно осигурување УНИКА АД Скопје e дел од Австриската групација UNIQA INSURANCE GROUP, која е една од водечките осигурителни групации во Централна и Источна Европа.

Моментално вработува:

РЕФЕРЕНТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ ВО ПРОДАЖНО МЕСТО ИСТ ГЕЈТ МОЛ

Компанијата А1 Македонија е член на Групацијата А1 Телеком Австрија, водечки провајдер за комуникациски и дигитални решенија во Централна и Источна Европа, којшто работи во седум држави и обезбедува услуги за околу 24 милиони корисници.

Моментално вработува:

JUNIOR SALES ADVISOR - ГОСТИВАР
JUNIOR SALES ADVISOR – КИЧЕВО
СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПРАВНИ РАБОТИ

Сите останати работни позиции од А1 Македонија можете да ги најдете ТУКА.

Групацијата Виндија опфаќа 14 компании, од кои 8 се со седиште во Хрватска и 6 во соседните земји. Вработува повеќе од 4.000 луѓе. Беспрекорниот квалитет на производите на Виндија е препознаен на бројни меѓународни саеми, што со гордост ја направи компанијата добитник на бројни награди.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ ДИСТРИБУТЕР - Ц КАТЕГОРИЈА

Грант Торнтон Интернационал е мрежа од независни фирми кои обезбедуваат услуги на уверување, даночни и советодавни услуги која вработува повеќе од 68,000 професионалци во 140 земји.

Mоментално вработува:

СМЕТКОВОДИТЕЛ/КА
ЕКОНОМИСТ – КОНСУЛТАНТ

АЛФИ БИ КОМПАНИ е трговско друштво кое успешно ја гради својата професионална приказна од 1992 година, во рамки на компанијата се отворени и подружниците Алфи Техноцентар во Куманово, која постои 13 години и Алфи Техноцентар Скопје.

Моментално вработува:

ПЕРСОНАЛ ЗА КАФЕТЕРИЈА - СКОПЈЕ

Кромберг и Шуберт се фокусира на развој и производство на комплексни системи за ожичување за автомобилската индустрија.

Моментално вработува:

РЕФЕРЕНТ ЗА НАБАВКИ – ПРАКТИКАНТ - БИТОЛА
РЕФЕРЕНТ ЗА НАБАВКИ - СКОПЈЕ

NATURA THERAPY е водечка компанија на пазарот која се занимава со развој, производство и продажба на висококвалитетни, иновативни природни додатоци на исхраната наменети за подобрување и одржување на здравјето на човекот.

Моментално вработува:

КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА ПРОДАЖБА
МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОДАЖНИ ЦЕНТРИ

B-Watch е најценет и добро познат бренд за продажба и дистрибуција на часовници во Македонија.

Моментално вработува:

АСИСТЕНТ ЗА ПРОДАЖБА СКОПЈЕ

ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден.

Сите активни позиции од ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА можете да ги најдете ТУКА.

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Флексибилните работни модели се појавија како одговор на измените во начинот на работа и на потребите на современите вработени. Тие вклучуваат различни аспекти на организацијата на работното време и местото на работа, со цел да се подобри балансот помеѓу работата и личниот живот, да се зголеми ефективноста и задоволството на вработените и да се поттикне креативноста и иновациите.

Некои од најпопуларните флексибилни работни модели вклучуваат:

  • Работа од дома 

Оваа опција им дозволува на вработените да работат од своите домови, користејќи технологија за комуникација како е-пошта, видео-конференциски платформи и онлајн соработка. Работата од дома им обезбедува на вработените поголема флексибилност и автономија во управувањето со своето време и работни обврски.

  • Флексибилно работно време

Оваа опција им овозможува на вработените да го прилагодат своето работно време според нивните потреби и обврски. Вработените може да изберат кога ќе започнат и завршат со работа, како и како ќе ги користат своите паузи во текот на работниот ден.

  • Четириработна недела

Во некои организации, вработените имаат можност да работат само четири дена во неделата, но да го остварат истиот број на работни часови како и обично. Оваа опција им овозможува на вработените подолг период на одмор и рекреација, што може да го зголеми нивното задоволство и продуктивност.

  • Флексибилни pop up работни локации

Организациите креираат pop up работни места кои им овозможуваат на вработените да работат на различни локации, како што се кафулиња, коворкинг простории или отворени простории во кампусот на компанијата. Оваа опција им дава на вработените повеќе избор и можности за интеракција со колегите.

Овие флексибилни работни модели ги олеснуваат предизвиците на современота работна околина и создаваат услови за подобро задоволство и ефективност и поголеме продуктивност на вработените.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »