Инженер за техничка поддршка на ИКТ опрема - со работно искуство

За компанијата: Формиран во далечната 1990 година како акционерско друштво со целосно македонски капитал, Неоком е една од водечките бизнис ИТ компании. Низ годините се оформи како пример и за останатите ИТ компании... повеќе за компанијата »

Неоком АД, Скопје компанија со врвна експертиза во ИКТ, Клауд и други услуги од областа на Информатичко Комуникациските Технологии има потреба од вработување на лице на работна позиција:

Инженер за техничка поддршка на ИКТ опрема - со работно искуство 

 • Завршено високо образование на ФИНКИ, ФЕИТ или друг факултет од соодветната област
 • Поседување на возачка дозвола за Б категорија
 • Активно познавање на англискиот јазик

Солидно познавање на:

 • Microsoft Windows Серверски оперативни ситеми
 • Linux/Unix оперативни ситеми
 • Kомпјутерски мрежи
 • Виртуелизација
 • Сервери
 • Системи за складирање на податоци

Пожелно е кандидатот да поседува активни сертификати од познати светски брендови кои се однесуваат на горе наведените технологии.

Потенцијалните кандидати ги очекува:

 • тимска и динамична работa
 • интервенции во сервисниот центар на Неоком и на лице место кај корисниците
 • можности континуирана едукација
 • придржување на работната методологија на НЕОКОМ АД.

Испратете CV на email адреса: [најави се за да го видиш е-маилот] со назнака за позицијата за која се пријавувате, најдоцна до 11 Февруари 2023.

За сите дополнителни информации обратете се на истата email адреса.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »