Отворени работни места во Финска: CNC OПЕРАТОРИ и CNC ПРОГРАМЕРИ

 • Објавен пред 5 месеци
 • Декра
 • Активен до 17.11.2018
 • Позиција: Електро/машински техничар
 • Локација: Цела Македонија

Во соработка со повеќе компании кои работат во металната индустрија во Финска, ДЕКРА ги огласува следниве позиции:

 

CNC OПЕРАТОРИ

CNC ПРОГРАМЕРИ
 

Потребни квалификации:
 

 • Завршено средно образование - техничка насока ќе се смета за предност
 • Задолжително претходно работно искуство на иста позиција
 • Работно иксуство со програмирање на Heidenhain и Siemens 840D CNC машини и познавање на  Amada, SafanDarley, Triumph се смета за предност
 • Добро познавање на Англиски јазик
 • ЕУ државјанство не е задолжително, но ќе се смета за предност

 

Лични карактеристики, вештини и спосособности:

 • Презицност и ориентираност кон детали
 • Способност за самостојност и независност во работата
 • Добра здравствена и психофизичка подготвеност
 • Уредност и грижа за техничката и хигиенската исправност на машините и работниот простор
 • Способност за читање на технички инструкции за управување со машини и техничка документација
 • Способност за изведување основни математички операции
 • Професионалност во извршување на секојдневните обврски
 • Одговорност при следење на компаниските правила и процедури
 • Подготвеност за работа во смени и работа во мултикултурна средина
 • Мотивираност и подготвеност за живеење во странство


Дополнителни информации:

 • Работниот бруто час се движи од 13 до 20 Евра во зависност од позицијата и компанијата, како и од искуството и знаењето на кандидатите кои ќе бидат дискутирани директно со клиентите
 • Прекувремена работа и работа во смени се доплаќаат дополнително согласно финските законски регулативи
 • Првичните договори за вработување се од 6 до 12 месеци со можност за продолжување
 • Процедурата за вадење на работна виза за кандидатите со МК пасош трае од 2 до 4 месеци и се започнува преку аплицирање во финската амбасада во Р.Србија
  (апликацијата за виза чини околу 450 Евра и половина од сумата ја покриваат клиентите)
 • Кандидати се навремено известени (после интервјуто со клиентите) кои  трошоци (патни трошоци и трошоци за сместување) ќе им бидат рефундирани

 

Сите заинтересирани можат да аплицираат со испраќање на своите професионални биографии на work@dekra.mk.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат контактирани за интервју.

 

КЛИКНИ