Офис Администратор

 • Објавен пред 5 месеци
 • Декра
 • Активен до 19.12.2018
 • Позиција: Административен работник
 • Локација: Скопје

ASTA ADRIA е групација на фери агенти со примарна дејност организација, резервација и продажба на билети за карго и патнички ферибродски транспорт. Групацијата нуди голем број на фери дестинации низ цела Европа со постојан тренд на секојдневно ажурирање и проширување на понудата и подобрување на условите за патување.
За потребите на својот клиент, Декра ја објавува следната позиција: 

 • Офис Администратор

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Прием, контрола и книжење на влезни фактури од добавувачи;
 • Изготвување на излезни фактури, книжни одобренија и задолженија, сторно;
 • Електронско плаќање во земјата и странство;
 • Книжење банкарски изводи, влезни материјални и финансиски фактури;
 • Водење на благајна и подготовка на дневен пазар,
 • Подготовка и книжење на патни налози;
 • Подготовка на документи за месечен ДДВ и завршни сметки и координација со екстерно сметководство;
 • Комуникација со добавувачи и клиенти;
 • Сложување на аналитички картици со купувачи и добавувачи;
 • Комуникација и активности поврзани со државни институции (УЈП, НБРМ,...);
 • Архивско работење;
 • Пријава и одјава на вработени во АВРМ и ФЗОМ;
 • Водење матична книга на вработени;
 • Изготвување Договори со коминтенти.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Завршено Високо Образование;
 • Мминимум 1 до 3 години работно искуство на иста или слична позиција;
 • Одлично работење со компјутери и  познавање на MS Office package;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Пожелно возачка дозвола, Б категорија.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Прецизност при обработка/внес на податоци, канцелариско работење;
 • Проактивност, организираност, систематичност и ориентираност кон оставарување резулати;
 • Одговорно следење на компаниските правила и процедури;
 • Професионалност, одговорност и лојалност.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Клиентот нуди можност за континуиран, професионален развој.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги испратат на: rabota@dekra.mk
Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 25/12/2018

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, ќе бидат повикани на интервју.
Сите пристигнати биографии, ќе се третираат со максимална доверливост.

КЛИКНИ