Сметководител

 • Објавен пред 10 месеци
 • Декра
 • Активен до 26.08.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

За наш клиент, иновативна компанија за производство на пијалоци, Декра ја објавува позицијата:

 • Сметководител

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Книжење на сметководствена документација, влезни фактури (услуги, материјали, основни средства), изводи, увози (калкулации за увоз), ДДВ;
 • Израмнување на картици со добавувачи;
 • Подготовка на обрасци за НБРМ;
 • По потреба подготовка на податоци за ОС, кредити.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Високо образование: економски науки;
 • Минимум 1 година работно искуство во соодветната област (предност, искуство во производство);
 • Лиценца за овластен сметководител.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Организациски способности;
 • Посветеност и одговорност;
 • Способност за аналитичко размислување;
 • Подготвеност за континуирано стручно усовршување.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии можат да ги проследат на: rabota@dekra.mkнајдоцна до: 26/08/2019

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

КЛИКНИ