Сметководител

За компанијата: The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 3 недели
 • HeadHunter
 • Активен до 18.09.2021
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите.

За потребите на нашиот клиент реномирана компанија од IT индустрија, бараме:

СМЕТКОВОДИТЕЛ

 Опис на работното место:

 • Комплетно водење и контрола на сметководственото работење;
 • Контрола на книжење на финансиската и материјална документација;
 • Книжење на влезни фактури
 • Изработка на излезни фактури
 • Книжење на благајна
 • Изработка на девизни калкулации
 • Книжење на приеми на трговска стока
 • Разновидни и сеопфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи;
 • Подготовка на финансиски извештаи;
 • Комуникација со сите релевантни државни институции.

Потребни квалификации:

 • Диплома од завршен Економски факултет, предност е насока сметководство, ревизија или финансии.
 • Поседување на активна лиценца за овластен сметководител.
 • Познавање на работа со компјутер (MS Office, ERP системи) и сметководствен програм за книжење.
 • Задолжително работно искуство најмалку 3 години како сметководител и сметководствено-финансиска оператива
 • Организираност и одговорност кон доверените работни задачи;
 • Ефективност, ефикасност, прецизност и навременост;
 • Флексибилност;
 • Доверливост, лојалност и професионалност;
 • Тимска работа и кооперативност.
 • Возачка дозвола Б категорија

Плата: Компетитивна

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 71 370 151 (Понеделник-Петок) или испратете email на  [најави се за да го видиш е-маилот]  


Пробајте го The HeadHunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате