ИТ Координатор

За компанијата: Предизвиците во областа на човечките ресурси не се само наша секојдневна работа, туку се и наша страст. Нашето знаење и експертиза ни дозволуваат да имаме уникатен пристап кон секоја задача. Нашите клиенти... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Декра
 • Активен до 21.09.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

Во име на нашиот клиент- ОКТА АД- Скопје, дел од Групацијата Хеленик Петролеум и најголем снабдувач на горива во земјата, кој нуди врвни иновативни и конкурентни енергетски производи и услуги, пионер во промовирање на одржлив развој и енергетска транзиција, ДЕКРА ја огласува позицијата:

 • ИТ КООРДИНАТОР

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Грижа за непрекинато и за континуирано функционирање на системот; решавање проблеми, интервенции;
 • Комуникација со сите корисници, утврдување на нивните недостатоци и потреби во нивната секојдневна работа;
 • Комуникација со надворешни соработници;
 • Креирање на мрежна инфраструктура и корисници, контрола на пристапот на корисниците на податоци и управување со непотребна безбедна мрежа;
 • Асистирање при креирање на ERP решенија и давање совети / контрола за одредени пристапи за корисниците;
 • Имплементирање, тестирање на нова работна опрема, како и нови програми;
 • Преглед, контрола и известување за сите телекомуникациски услуги и сервиси во компанијата;
 • Имплементација на ИТ политики и развој на нови;
 • Работа на проекти со дефинирани рокови и ресурси;
 • Планирање на времето и категоризирање на приоритетите за извршување на задачите во тимот;
 • Извршување други задачи во доменот на стручната квалификација.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • ВСС – Факултет за информатички науки (ФИНКИ, ФЕИТ или друг сличен факултет);
 • Најмалку 5 години релевантно работно искуство на слични работни позиции;
 • Работење со SQL бази на податоци;
 • Познавање на програмирање во различни бази на податоци;
 • Работење со ERP процеси;
 • Конфигурирање на мрежна опрема CISCO или HP (switches, routers, FO…);
 • Познавање на мрежни принтер апарати.

СЕРТИФИКАТИ

 • Поседување сертификат за работа со SQL бази на податоци ќе се смета за предност;
 • Поседување сертификат за кон фигурирање на мрежна опрема CISCO или HP (switches,routers, FO…) ќе се смета за предност.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Работење со MS Office;
 • Искуство во администрација на SAP ќе се смета за предност;
 • Возачка дозвола, Б-категорија;
 • Одлично познавање англискијазик;
 • Одлични организациски и аналитички способности;
 • Добри комуникациски вештини;
 • Мобилност и флексибилност;
 • Ориентираност кон тимска работа;
 • Работа со кратки рокови;
 • Посветеност, мотивираност, иницијативност, одговорност, доверливост.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Клиентот нуди можност за континуирано учење и професионално надоградување.

Доколку сте заинтересирани за отворената работна позиција, своите професионални биографии можете да ги испратите на: [email protected]

Крајниот рок за аплицирање е : 27/09/2021

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.
Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.

Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: [email protected]