Инженер за техничка поддршка на електро-енергетски системи (UPS, генератори и сл.) за напојувањe

За компанијата: Формиран во далечната 1990 година како акционерско друштво со целосно македонски капитал, Неоком е една од водечките бизнис ИТ компании. Низ годините се оформи како пример и за останатите ИТ компании... повеќе за компанијата »

Неоком АД, Скопје компанија со врвна експертиза во ИКТ, Клауд и други услуги од областа на Информатичко Комуникациските Технологии има потреба од вработување на лице на работна позиција:

Инженер за техничка поддршка на електро-енергетски системи (UPS, генератори и сл.) за напојување на ИКТ опрема

 • Завршено високо образование на ФЕИТ или друг факултет од соодветната област
 • Поседување на возачка дозвола за Б категорија
 • Активно познавање на англискиот јазик

Солидно познавање на:

 • Читање на електрични шеми
 • Ракување со електрични мерни инструменти
 • Изведба на електрични инсталации и електрични ормани
 • Принципи на работа на непрекинати напојувања
 • Принципи на работа на дизел генератори
 • Принципи на работа на автоматика за поврзување на генератори и непрекинати напојувања

Потенцијалните кандидати ги очекува:

 • тимска и динамична работa
 • интервенции во сервисниот центар на Неоком и на лице место кај корисниците
 • можности континуирана едукација
 • придржување на работната методологија на НЕОКОМ АД.

Испратете CV на email адреса: [најави се за да го видиш е-маилот] со назнака за позицијата за која се пријавувате, најдоцна до 11 Февруари 2023.

За сите дополнителни информации обратете се на истата email адреса.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »