Промовирани огласи »

Владата на Србија даде зелено светло за новиот ценовник на Јавното претпријатие „Патишта на Србија“.

Новите цени на патарините ќе важат од 10 јули, стои во новата Одлука за висината на посебната такса за користење на јавниот пат, неговиот дел и патниот објект, што ја донесе Јавното претпријатие „Патишта на Србија“.

Ова се новите цени на поединечните делници на српските автопати:

 • Белград – Шид: 500 динари (265 денари)
 • Обреновац – Прелина: 560 динари (295 денари)
 • Белград – Суботица: 800 динари (420 денари)
 • Белград – Врбас: 470 динари (250 денари)
 • Белград – Ниш југ: 1.130 динари (595 денари)
 • Белград – Димитровград: 1.670 динари (880 денари)
 • Белград – Баточина: 500 динари (265 денари)

Промовирани огласи »

Денес ви ги издвојуваме најпосетуваните работни позиции од реномирани компании на KARIERA.mk, се надеваме дека ќе го најдете вашето идеално работно место меѓу нив.

МАКСТИЛ е регионален лидер во производството на топловалани дебели лимови.

Моментално вработува:

ЕЛЕКТРИЧАР
ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР
ЛЕАР
МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР
CONTROLLING SPECIALIST

Алкалоид“ AД Скопје е компанија која повеќе од осум децении работи на производство на лекови, преработка на билни суровини и на производство на козметички и на хемиски производи.

Моментално вработува:

ТЕХНИЧАР ВОН ПРОИЗВОДСТВО И ИНФРАСТРУКТУРА
ГОТВАЧ/КА

Зегин ДОО е првата приватна компанија во Република С. Македонија регистрирана за продажба на лекови.

Моментално вработува:

РАЧЕН ПАКУВАЧ
ФАРМАЦЕВТ/ФАРМАЦЕВТСКИ ТЕХНИЧАР- СКОПЈЕ, БИТОЛА, ТЕТОВО
КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА НАБАВКА НА ЗДРАВА ХРАНА
МАГАЦИОНЕР
ЛЕПАЧ НА ДЕКЛАРАЦИИ
СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПЕРСОНАЛНА АДМИНИСТРАЦИЈА
ХИГИЕНИЧАР/КА – МАГАЦИН
ФИЗИКАЛЕЦ / ОПШТ РАБОТНИК
СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПЛАТА И ПЕРСОНАЛНА АДМИНИСТРАЦИЈА

BRAND MANAGER

Саник е компанија посветена на креирање и создавање на урбани и функционални станбени и деловни простори со уникатен дизајн.

Моментално вработува:

РЕФЕРЕНТ ВО СЕКТОР ЗА ФИНАНСИИ
ПРАВНИК
СМЕТКОВОДИТЕЛ

Тинекс e малопродажен ланец на супермаркети кој веќе 30 години настојува на своите потрошувачи да им ги понуди најдобрите производи со врвен квалитет и по одлични цени.

Моментално вработува:

ПРОДАВАЧ/КА НА ДЕЛИКАТЕС
МАГАЦИОНЕР
ПРОДАВАЧ/КА ТУ ГО
ВОЗАЧ СО Б КАТЕГОРИЈА
СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПЛАТА, БЕНЕФИЦИИ И АНАЛИТИКА
КАСИЕР/КА
СМЕТКОВОДИТЕЛ

TBM Group е Чешка компанија, пионир со децениско искуство на организирање глобални деловни конференции и самити. Со канцеларии во Прага и Скопје, TBM Group не е само компанија; тоа е инкубатор за таленти.

Моментално вработува:

CONFERENCE PRODUCER
JUNIOR SALES AGENT

Силк Роуд Банка е формирана во 1993 година како една од првите приватни банки во земјата под името Кредитна Банка АД Скопје. Од мај 2016 година, Банката работи под името Силк Роуд Банка АД Скопје и е единствена банка во Р. Македонија и регионот со 100% швајцарски капитал.

Моментално вработува:

БАНКАРСКИ СЛУЖБЕНИК ВО ЕКСПОЗИТУРА ТЕТОВО

Синергија 2020 е агенција за вработување, чиј тим има 25 годишно искуство во областа. Соработува со најистакнатите компании во Србија и вработува над 800 работници.

Моментално вработува:

МАГАЦИОНЕР - СРБИЈА

EРИ Корпорација ДООЕЛ Битола е компанија со странски капитал и еден од најголемите светски производители и извозници на топлински разменувачи и вентилациски компоненти.

Моментално вработува:

АДМИНИСТРАТОР ЗА ПРОЦЕСИРАЊЕ НА ПОРАЧКИ
ИНЖЕНЕР ВО СЕКТОР КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ
МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР
ОПШТ РАБОТНИК ВО ПРОИЗВОДСТВО

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Наша соговорничка е Зорка Стојанова, Loyalty Program & Customer Finance Manager (Раководител на програмата за лојалност и кредитирање) во Нептун Македонија, со 10 години работно искуство во Нептун и докажана експертиза во малопродажба. Професионалец во сферата на финансиите, со магистерски студии во областа на Монетарна економија, финансии и банкарство на Економскиот факултет во Скопје. Разговаравме за нејзината улога во голема компанија како Нептун Македонија и за креирањето на стратегија за купувачите преку лојалната програма HaPPy, која нуди безброј поволности.

Во Нептун Македонија работите речиси 10 години. За почеток, запознајте нè што подразбира вашата моментална позиција?

Моја задача и клучен фокус е внимателно градење и имплементирање на стратегии засновани на сериозна анализа на купувачите и нивното однесување, како и нивните желби, потреби и очекувања. Во таа смисла, внимателно ја креираме нашата програма за лојалност, со која сакаме да инспирираме повеќе радост и задоволство со секое купување кај нас.

Се обидувам да ги следам и реакциите на сите наши потрошувачи преку социјалните мрежи или грижата за корисници, знаејќи колку овие повратни информации се непроценливи во поглед на креирање на услови што нашите купувачи најмногу ги посакуваат. Во тој контекст, често тргнувам и од себе; што би ме привлекло, што емотивно би ме поттикнало да бидам лојален потрошувач, каква примарна и секундарна вредност може да ми понуди одредена програма... Така, благодарение на анализата на податоците за потребите и очекувањата, ја креираме нашата NEPTUN haPPy автентична приказна со купувачите.

Улогата на НЕПТУН Македонија во вашиот професионален развој?

10 лојални години во Нептун се поколопуваат со 10тиот роденден на програмата за лојалност. Време во кое успеав да се надградам со знаење, да растам со позиција и  преминам во менаџер кој е дел од компанија и бренд што навистина го менува животот. Компанија која вложува многу во своите вработени но и компанија која едно купувачко искуство го носи на едно друго повисоко ниво. Кога го велам тоа, не мислам само фигуративно, туку и суштински - со квалитетот на услугата што ја нудиме, иновативноста, корисничкото искуство, достапноста на колегите во продажба, компетенциите и знаењата на нашите вработени што секојдневно помагаат и олеснуваат нечие секојдневие.

Нептун Македонија е компанија што три децении е лидер на пазарот за продажба на бела техника; апарати за домаќинство; телевизиски, аудио и видео апарати; компјутери; смартфони; фото апарати и камери; лична нега и убавина; ладење и греење. Како се обидувате да останете во чекор со сè и да нудите релевантни поволности за купувачите во секое време?

Уникатноста на лојалната програма на Нептун, иако можеби звучи како флоскула, се должи на филозофијата дека ние не ги следиме трендовите, туку ги создаваме. Важно е континуирано да ги поместуваме границите, да го негуваме квалитетот на услугата и односот кон купувачите, но и да воведуваме нови, напредни поволности, удобно и елегантно искуство при пазарување и секако врвна поддршка во целиот процес. Тоа е најдобриот начин да ги наградите лојалните потрошувачи и да им дадете можност да купуваат по посебни, повластени цени, користејќи ваучери, подароци и специјални изненадувања. Само така нашите купувачи се чувствуваат привилегирани, бидејќи програмата за лојалност е креирана токму според нивните потреби и очекувања. Тоа е еден вид ВИП статус наменет токму за нашите најголеми фанови.

Што може купувачите да очекуваат од HaPPy картичката ова лето?

Пред извесно време лансиравме нова, подобрена haPPy програма, која овозможува низа неверојатни поволности и бенефиции; купување по haPPy цени, наградни поени, достава, промоции, поддршка, подароци за купувачите во сите градови и во сите наши продавници, екстра ваучери, а купувачите ова лето ги очекуваат и специјални изненадувања за топ 10 лојални купувачи.

Сите ние знаеме дека не секогаш купуваме само затоа што нешто ни треба, туку и за да го збогатиме секојдневието, да ги израдуваме најблиските со подарок, но и да се израдуваме себеси. Ние сме пресреќни и се чувствуваме привилегирани што сме дел од тие моменти на дарување и споделување, и сакаме да ги почестиме купувачите со нешто посебно, со нешто што нема да го доживеат на друго место, а тоа е тој, наш, автентичен NEPTUN haPPy третман.

Промовирани огласи »

Избегнувањето на лошите работни навики е клучно за зголемување на продуктивноста и постигнување на професионален успех.

Еве неколку стратегии кои можат да ви помогнат да ги избегнете или елиминирате лошите работни навики:

1. Идентификувајте ги лошите навики

 • Свест: Признајте ги и забележете ги вашите лоши навики. Водете дневник за вашата работа и забележете ги моментите кога сте најмалку продуктивни или кога правите грешки.
 • Анализа: Анализирајте како овие навики влијаат на вашата продуктивност и кариера.

2. Поставете јасни цели

 • Дефинирање на цели: Поставете краткорочни и долгорочни цели кои се специфични, мерливи, достижни, релевантни и временски определени (SMART цели).
 • Приоритизирање: Поделете ги големите задачи на помали, управливи чекори и одредете приоритети.

3. Создадете рутина

 • Редовен распоред: Создадете дневен распоред кој вклучува одредени периоди за работа, паузи и лични активности.
 • Континуитет: Придржувајте се до распоредот секој ден за да создадете рутина.

4. Управувајте со времето ефективно

 • Техника на помодоро: Работете во кратки, фокусирани интервали (на пример, 25 минути), следени од кратки паузи.
 • Планирање: Користете календар или апликација за планирање за да ги организирате вашите задачи и рокови.

5. Минимизирајте ги одвлекувањата

 • Средина: Создадете работна средина која е слободна од одвлекувања, како што се непотребни предмети на бирото или бучавата.
 • Технологија: Исклучете ги нотификациите на вашиот телефон или компјутер за време на работното време.

6. Развијте позитивни навики

 • Продуктивни паузи: Направете кратки, редовни паузи за да ги одморите очите и умот.
 • Физичка активност: Внесете физичка активност во вашата дневна рутина за да ја зголемите енергијата и фокусот.

7. Контролирајте го стресот

 • Медитација и релаксација: Практикувајте медитација, длабоко дишење или други техники за релаксација.
 • Баланс: Осигурајте се дека имате баланс помеѓу работа и личен живот за да го намалите стресот.

8. Барајте повратни информации

 • Менторство: Барајте совети и повратни информации од ментори, колеги или надредени.
 • Само-оценка: Редовно проценувајте го вашиот напредок и приспособувајте ги вашите стратегии соодветно.

9. Научете нови вештини

 • Образование: Придружете се на курсеви или семинари кои можат да ви помогнат да развиете нови вештини или подобрување на постоечките.
 • Читање: Читајте книги и статии за продуктивност и менаџмент.

10. Бидете трпеливи и доследни

 • Мали чекори: Промените не се случуваат преку ноќ. Фокусирајте се на мали, постепени подобрувања.
 • Доследност: Бидете доследни во вашите напори и не се откажувајте ако не видите веднаш резултати.

Избегнувањето на лошите работни навики бара време, посветеност и континуирана работа на себе. Со примена на овие стратегии, можете значително да ја зголемите вашата продуктивност и да постигнете поголем успех во вашата кариера.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »