SENIOR JAVA WEB DEVELOPER

 • Објавен пред 5 месеци
 • HeadHunter
 • Активен до 21.09.2019
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Активни огласи од HeadHunter:

РЕГРУТЕР - РЕСЕН - ОБЕЗБЕДУВАЊЕ

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите. За потребите на наш клиент, компанија со седиште во Словенија има потреба од напреден Java Web Developer за вработување во канцеларијата за развој на софтвер во Скопје:

                                              

                                                             SENIOR JAVA WEB DEVELOPER

 

Потребни знаења:

 • Напредни познавања од областа на дизајн на комплексни, високо перформансни, високо достапни апликативни системи засновани предсе на Java openource платформа
 • Искуство од повеќе-нитно и повеќе-процесно планирање и програмирање
 • Одлично познавање на back-end технологии и алатки: Java, Spring, JPA, Hibernate, Maven исл.
 • Одлично познавање на Web сервиси (REST, SOAP), искуство од XML енкрипција
 • Одлично познавање на front-end технологии: JavaScript, TypeScript, JQuery, Bootstrap, CSS, Angular, React, D3.js исл.
 • Познавање на различни релациски бази како Oracle, SQL Server, MySql, PostgreSQL
 • Искуство од работа со Cloud платформи како Amazon, Azure

 

 

Знаења кои се смеетат како предност:

 • Искуство од развој на мобилни апликации (Android, iOS)
 • Познавања на NoSQL бази на податоци, кako MongoDB, Influx, ElasticSearch исл.
 • Искуство од работа со Cloud платформи како Amazon и Azure
 • Програмерско искуство од повеќе програмски јазици: Java, C++, C#, Python, PHP…
 • Познавање на Java Swing

 

Квалификации:

 • Најмалку 3 години работно искуство и универзитетска диплома или надоместливо работно искуство
 • Силни вештини за визија, решавање на проблеми и техничко лидерство
 • Одлични комуникациски вештини, можност за работа со луѓе со различни вештини

 

Нудиме:

 • Пријатна работна околина
 • Стимулативна редовна плата и динамично наградување
 • Брз професионален напредок
 • Работа на интернационални проекти од различни домени и области (телеком, паркинг, транспорт, e-commerce

 

Понуда/Плата :  Соодветна на искуството

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Г-ца Ирина Кузевска на +389 70 370 649 (Понеделник-Петок) или испратете email на rabota@theheadhunter.com до 20.09.2019.


Пробајте го The HeadHunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате.

КЛИКНИ