ЈУНИОР СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР

 • Објавен пред 11 месеци
 • ДЕЛТА БЕТ
 • Активен до 25.11.2017
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Mozzart на пазарот на игри на среќа работи од 2001 година и како таква е една од водечките компании во регионот на Источна Европа. Нашата основна дејност е приредување на игри на среќа во обложувалница, а нашиот најголем капитал се луѓето. Во овој момент, компанија Mozzart има околу 4000 работници и околу 800 подружници во регионот. Во Македонија работи од 2008 година, има околу 340 вработени и има 84 подружници.

 

За работа на територијата на Град Скопје, потребен е

 

ЈУНИОР СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР

 

Основни должности:

 • Независно обезбедување help-desk и техничка поддршка,
 • Aнализа и решавање на проблемите поврзани со крајните корисници и системот, со алатки од далечина или директно на оддалечените локации,
 • Управување и поддршка на компаниската инфраструктура,
 • Инсталација и конфигурација на мрежна, десктоп инфраструктура,
 • Работа на проекти и имплементација на разни системи,
 • Подесување backup,
 • Креирање и ажурирање на налозите на корисниците.

 

Услови:

 • Минимум IV степен средно техничко образование,
 • Високо техничко образование или образование од други сродни ИТ области ќе се смета за преднсост,
 • Поседување на ИТ сертификати (Cisco, Microsoft, Juniper) ќе се смета за предност,
 • 1-2 години работно искуство на позиција, Техничка поддршка или друга ИТ позиција,
 • Искуставо во структурно каблирање на LAN мрежи,
 • Познавање и искуство во работа со одржување и сервис на компјутерски хардвер (cpu, hdd, motherboard и слично.),
 • Одлично познавање на Windows оперативен систем (Windows 7-8, 10),
 • Искуство во обезбедување техничка поддршка, сервис на ИТ опрема од далечина или директно на самата локација,
 • Познавање на TCP/IP Протоколи ќе се смета за предност,
 • Познавање на мрежна технологија и мрежни уреди- router, switch, firewall (Cisco, Juniper, Mikrotik) ќе се смета за предност,
 • Познавања на  Linux и Windows сервер околина ќе се смета за предност,
 • Искуство во работење со бренд-сервери (HP, IBM, DELL) ќе се смета за предност,
 • Само мотивираност, посветеност, одговорност и независност во работата, способност за работа на повеќе задачи во исто време и под висок притисок,  способност за брзо прилагодување во брзо растечка околина,
 • Возачка дозвола Б категорија, активен возач.

 

Доколку сакате да бидете дел од тимот на Mozzart, чија основна цел е да воспостави и  ги подигне стандардите во областа на спортското обложување во Македонија и Источна Европа, Ве молиме Вашето CV и мотивационото писмо да ги испратите на e-маил job@mozzartbet.mk. Во насловот на мејлот (subject) наведете ја позицијата за која аплицирате.

Краен рок за поднесување на пријавите е 26.11.2017 година. Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг. Непотполните пријави нема да бидат разгледувани

КЛИКНИ