Инжeнер - Словенија

 • Објавен на 2.2018
 • Декра
 • Активен до 23.02.2018
 • Позиција: Инженер
 • Локација: Друга држава

Опис на компанијата

Групацијата Comita е сојуз на руски и европски компании кои го комбинираат интелектуалниот и индустрискиот потенцијал со цел да развијат иновативни системски решенија од областа на телекомуникациите, автоматизацијата на процесите, метрологијата, безбедноста, енергетската ефикасност и индустриското осветлување.

Во име на нашиот клиент, Декра ја огласува следната работна позиција: 

 

Инженер од областа на индустриска автоматизација - М/Ж со локација во Крањ, Словенија

 

Опис на работно место:

 • Подготовка на системски решенија за индустриска автоматизација во областа на енергетиката;
 • Планирање, тестирање и пуштање во употреба на системите за автоматизација во производните простории на компанијата и на терен;
 • Грижа за непрекинат развој на системските програмски и машински решенија од областа на индустриската автоматизација;
 • Изработка на функционални и технички спецификации зависни од проектот;
 • Изработка на проектна документација;
 • Работа со графички поддржани програми за конструирање и документирање (на пример AutoCAD, MS програми итн.).

 

Потребни квалификации:

 • Завршен VII степен студии од техничка област;
 • Пожелно е работно искуство во областа, но не е задолжително;
 • Пожелно е искуство од областа на проектен менаџмент;
 • Пожелно е искуство со програмирање на контролори (предност ќе имаат кандидатите кои ги познаваат Siemens контролорите);
 • Добри компјутерски познавања;
 • Возачка дозвола Б категорија.

 

Професионални знаења и способности:

 • Пожелно е поседување на сертификат за завршен англиски, германски или руски јазик;
 • Познавања од областа на програмирање или дизајн на системски решенија во областа на индустриската автоматизација;
 • Пожелно е познавање на системот SCADA;
 • Пожелно е познавање на алатки за електро проектирање (WSCAD, EPLAN)
 • Пожелно е поседување на сертификат за SCADA;
 • Пожелно е поседување на сертификат за WSCAD, EPLAN

 

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии на Англиски јазик можат да ги испратат на: n.zorz@comitagroup.com
Крајниот рок за аплицирање е до 09/03/2018 година.

КЛИКНИ