Специјалист за социјални медиуми

 • Објавен пред 4 месеци
 • Декра
 • Активен до 20.08.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Optimum Creative Solutions е маркетинг агенција со специјалност во полето на дигиталниот маркетинг, кои работат за голем број на светски и домашни компании , со повеќе од 150 клиенти во последните 4 години.

За потребите на својот клиент, Декра ја огласува позицијата:

 • Специјалист за социјални медиуми

Опис на работно место

 • Развивање, имплементирање и управување со стратегии на социјалните мрежи за нашите клиенти;
 • Дефинирање на најважните KPI  за социјалните мрежи;
 • Управување и надгледување содржини на социјалните мрежи;
 • Мерење на успехот на секоја кампања на социјалните мрежи на нашите клиенти;
 • Следење на најновите практики и технологии на социјалните мрежи;
 • Користење алатки за социјални мрежи;
 • Работење со копирајтери и дизајнери да се осигура дека содржината е информативна и привлечна;
 • Соработка со тимовите за маркетинг, продажба и развој на производи од нашите клиенти;
 • Комуницирање со професионалци во индустријата преку социјалните мрежи за да се создаде силна конекција;
 • Обезбедување конструктивни повратни информации ( фидбек ).

Потребни квалификации

 • Познавање на англиски јазик-пишување и говорење е огромна предност;
 • Работно искуство од мин. 5 години.

Дополнителни информации 

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии можат да ги проследат на rabota@dekra.mk, најдоцна до 19.08.2019 год.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

КЛИКНИ