Овластен сметководител

За компанијата: „Гранд – Експорт“ е основана во 1992 година во Скопје и на пазарот во Република Северна Македонија и во регионот на Југоисточна Европа етаблирана како брзорастечка приватна компанија. Формирана е и раководена од професионалци со истакнато искуство и знаења во трговијата и дистрибуцијата. повеќе за компанијата »

Активни огласи од ГРАНД - ЕКСПОРТ ДООЕЛ СКОПЈЕ:

Работник на пакување во производство (м/ж) - Возач со Ц категорија

ГРАНД-ЕКСПОРТ ДООЕЛ увоз-извоз  Скопје, објавува ОГЛАС за работно место

 • ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ

Работни обврски

 • Спроведување на сите административни и сметководствени активности и обврски
 • Книжење на сметководствени влезни и излезни документи во главна книга
 • Усогласување на материјална, финансова и оперативна евиденција
 • Изработка и книжење на компензации и цесии
 • Усогласување на финансиски картички со коминтенти
 • Вршење на денарски и девизни плаќања преку електронско банкарство
 • Комуникација со клиенти

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

 • ВСС, Економски факултет 
 • Минимум 5 години искуство во сметководство, работа во трговија на големо ќе се смета за предност
 • Работење во програмот ЦФМА ќе се смета за предност
 • Добро познавање на меѓународните сметководствени стандарди и на македонската сметководствена регулатива
 • Лиценца за овластен сметководител
 • Високо ниво на одговорност, способност за запазување детали и организираност
 • Напредно познавање на MS Office пакетот, особено на алатката excel

Доколку ги исполнувате горенаведените услови, испратете пропратно писмо заедно со вашата кратка биографија (CV) со назнака за овластен сметководител на емаил адресата:

[најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »