Мрежен/систем администратор во ИТ

За компанијата: За нас НИКОБ, агенцијата за обезбедување лица и имот, е основана во 1995 година во Скопје и е првата компанија за обезбедување во Македонија која е судски регистрирана. Лојалноста, стабилноста и професионалноста... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Никоб обезбедување
 • Активен до 21.10.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

Поради проширување на својот тим НИКОБ ДОО Скопје објавува

оглас за вработување на:

МРЕЖЕН/СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР во ИТ

           1.Основни должности:

 • Независно обезбедување на help-desk и техничка поддршка на корисниците
 • Мониторинг за да се обезбеди достапност на мрежата за сите корисници на системот
 • Анализа и решавање на проблеми кои се поврзани со крајните корисници и системот, со алатки на далечина или директно на оддалечени локации,
 • Решавање на проблеми по пријава од корисници или по пријава од автоматскиот систем за мониторинг
 • Извршување на потребните надградби и поправки на мрежниот и компјутерскиот хардвер и софтвер
 • Одржување на безбедноста на мрежниот и компјутерскиот систем и проверка дали сите системи функционираат правилно
 • Инсталација и конфигурација на мрежниот и компјутерскиот хардвер и софтвер
 • Инсталација и поставување на компјутерски и мрежен хардвер во подружниците на компанијата
 • Креирање на нови корисници во системот и доделување и ажурирање на безбедносен пристап на системот
 • Обука на останати корисници за правилна употреба на хардверот и софтверот
 • Управување и подршка на компаниската инфраструктура

       2. Потребни квалификации:

 • Завршено ВСС образование се смета за предност
 • Претходно работно искуство

      3. Компанијата нуди:

 • Динамична работна средина
 • Редовни месечни примања
 • Постојани обуки, тренинг и можност за напредок во кариерата

Ако во горенаведеното работно место препознавате предизвик за својата кариера и ги исполнувате бараните услови, Ве молиме испратете ја вашата биографија на следниот e-mail:  [најави се за да го видиш е-маилот]