Систем Администратор во ИТ

За компанијата: За нас НИКОБ, агенцијата за обезбедување лица и имот, е основана во 1995 година во Скопје и е првата компанија за обезбедување во Македонија која е судски регистрирана. Лојалноста, стабилноста и професионалноста... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Никоб обезбедување
 • Активен до 21.10.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

Поради проширување на својот тим НИКОБ ДОО Скопје објавува

оглас за вработување на:

Систем Администратор во ИТ

1. Потребни познавања од:

 • конфигурација, администрација и поддршка на Windows Server на разни апликациски сервери, домен контролер, backup, анти-вирусната политика и file server.
 • конфигурирање на IIS. 
 • виртуелизација на сервери со користење на VMWare
 • компјутерски мрежи вклучително и VPN
 • PaloAlto  и Cisco Firepower Management Center

2. Елементарни познавања од:

 • конфигурирање на хардвер, изведување на хардверски и софтверски инсталации и надградби, решавање на проблемите со HW / SW и решавање на секојдневни системски проблеми.
 • MS SQL Server (select, insert, update, stored procedures).

3. Потребни квалификации:

 • Завршено ВСС образование се смета за предност
 • Претходно работно искуство

4. Компанијата нуди:

 • Динамична работна средина
 • Редовни месечни примања
 • Постојани обуки, тренинг и можност за напредок во кариерата

 

Ако во горенаведеното работно место препознавате предизвик за својата кариера и ги исполнувате бараните услови, Ве молиме испратете ја вашата биографија на следниот e-mail:  [најави се за да го видиш е-маилот] .