Промовирани огласи »

Тинекс e малопродажен ланец на супермаркети кој веќе 30 години настојува на своите потрошувачи да им ги понуди најдобрите производи со врвен квалитет и по одлични цени.

Моментално вработува:

МАГАЦИОНЕР
ПРОДАВАЧ/КА ТУ ГО
РАБОТНИК ВО ИГРОТЕКА
ПУШНИЧАР
ОПШТ РАБОТНИК

Се уште невработени?! Останатите активни работни позиции ќе ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Програма Зегин Младина - ОД ПРАКСА ДО ВРАБОТУВАЊЕ

Изминатиов период компанијата Зегин заедно со новата програма „Зегин Младина” беа дел од повеќебројни училишта и од оваа година компанијата стана дел од дуалниот систем на образование и склучи меморандум за соработка со четири средни училишта а тие се:

ОСМУ "Д-р Јован Калаузи" - Битола
ССОУ „Димитрија Чуповски” – Велес
СОУ „Јане Сандански” – Штип
ДСУ-РЦСОО „Киро Бурназ“ Куманово

Програмата „Зегин Младина” е платформа креирана специјално за средношколци и студенти. Истата вклучува уникатен начин на учење преку игра, надополнување на знањата преку тренинг центар, менторство и практикантство.

Програмата е одличен начин студентите да се запознаат со пратикантво во Зегин аптеките за време на средношколските денови и вработување за студентите од четврта година.

Претставници од Човечки Ресурси и Регионални менаџери на аптеките, имаа можност да се запознаат со учениците од средните школи СМУГС„Панче Караѓозов”- Скопје и СУГС „Марија Кири Склодовска” – Скопје, СОУ „Јане Сандански” – Штип и ССОУ „Димитрија Чуповски” – Велес, како и да се запознаат со студентите од Државниот универзитет во Тетово на организираниот отворен ден на ректоратот.

Настаните се од исклучително значење за компанијата Зегин и се еден доказ кој покажува дека она на кое што вработените неуморно работат е од огромна помош за средношколците и студентите. Самото тоа претставува огромно задоволство и мотив за понатамошни успеси.

Она кое што би го издвоиле е првото учество на конкурс за избор и доделување на HR-награди за 2023 година во организација на Македонската Асоцијација за Човечки Ресурси каде компанијата Зегин го освои второто место во категорија Најпопуларна HR Практика на годината - „HUB#MЛАДИНА”.

Зегин како и секогаш не ги изоставува хуманите аспекти па така ги поддржа и додели стипендии на 6 редовни студенти од социјално загрозени семејства, запишани во прв циклус студии на Фармацевтски факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј” –  Скопје во академската 2023/2024 година.

Со оглед на тоа што во план се и други активности кои следат и се дел од програмата „HUB#MЛАДИНА”, за постојано да бидете во тек со сите новости кои се случуваат во компанијата Зегин, а се насочени кон подобрување на местоположбата на Фармацевтите во општеството, следете ги на социјалните мрежи Facebook – Зегин Кариера, Instagram – Zegin Kariera, - LinkedIN – ЗЕГИН Ваша Семејна Аптека.

Промовирани огласи »

Денес ви ги издвојуваме најпосетуваните работни позиции од реномирани компании на KARIERA.mk, се надеваме дека ќе го најдете вашето идеално работно место меѓу нив.

Хотелот „Мериот“ е луксузен хотел на плоштадот Македонија кој нуди традиција и искуство кое ќе го направат вашиот специјален ден незаборавен.

Моментално вработува:

КООРДИНАТОР НА НАСТАНИ (ЗАМЕНА ЗА ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО)/ COORD-EVENTS (MATERNITY COVER)
ХАУСМАЈСТОР/ MAINTENANCE

СОБАР/ HOUSEMAN
ХИГИЕНИЧАР/КА/ PUBLIC CLEANER

Сите останати работни позииции на Мериот можете да ги најдете ТУКА.

„Гранд – Експорт“ е основана во 1992 година во Скопје и на пазарот во Република Северна Македонија и во регионот на Југоисточна Европа етаблирана како брзорастечка приватна компанија. Формирана е и раководена од професионалци со истакнато искуство и знаења во трговијата и дистрибуцијата.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ СО Б КАТОГОРИЈА
ВОЗАЧ СО Ц КАТЕГОРИЈА
ОПШТ РАБОТНИК ВО МАГАЦИН

ВОЗАЧ Ц КАТЕГОРИЈА

Сите останати работни позииции на Гранд – Експорт можете да ги најдете ТУКА.

ПРОФИ КРЕДИТ Македонија е дел од меѓународната финансиска групација Profireal Group која почнува со работа во 1994 година и својот бизнис го шири со канцеларии во Чешка, Полска, Словачка, Бугарија, Русија и Филипини. Во Р.С Македонија, компанијата почнува со работа од Фебруари 2023 година и се стреми да биде една од водечките финансиски компании во РС Македонија.

Моментално вработува:

ЕКСПЕРТ ЗА КРЕДИТИРАЊЕ - СКОПЈЕ
ЕКСПЕРТ ЗА ПОЗАДИНСКО РАБОТЕЊЕ - ДИРЕКЦИЈА

Групацијата Виндија опфаќа 14 компании, од кои 8 се со седиште во Хрватска и 6 во соседните земји. Вработува повеќе од 4.000 луѓе. Беспрекорниот квалитет на производите на Виндија е препознаен на бројни меѓународни саеми, што со гордост ја направи компанијата добитник на бројни награди.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ ДИСТРИБУТЕР - Ц КАТЕГОРИЈА

АНИТЕРМ е овластен застапник на познатата американска компанија Inventor за Р.Македонија.Со нашето долгогодишното искуство во областа на климатизација добивате изведба на долготрајни, ефикасни и квалитетни решенија за Вашиот дом, канцеларија или пак индустриски објект.

Моментално вработува:

ПОМОШНИК НА СЕРВИСЕР - МОНТЕР НА КЛИМА УРЕДИ

Цермат датира од 1995 година кога е основана како фирма во приватна сопственост за производство на сладолед. Како современа европска компанија ги следи светските трендови со постојано усовршување во уметноста наречена сладолед.

Моментално вработува:

OFFICE ASSISTANT (АСИСТЕНТ НА КАНЦЕЛАРИЈА) - БИТОЛА
АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ ВО ПРОИЗВОДСТВО - БИТОЛА
РАБОТНИЦИ ВО ПРОИЗВОДСТВО - БИТОЛА

Офис Плус е водечка компанија во Македонија за продажба и дистрибуција на канцелариски материјали, ИТ, канцелариски мебел, промоција, патни торби и училишна опрема.

Моментално вработува:

МАГАЦИОНЕР / СПРЕМАЧ НА АРТИКЛИ
ПРОДАЖЕН РЕФЕРЕНТ EAST GATE
ПРОДАВАЧ - КНИЖАРНИЦА АЛБИ ЦЕНТАР

Флекс Кредит Скопје е Македонска небанкарска финансиска институција, компанијата обезбедува брзи потрошувачки кредити/заеми, преку онлајн аплицирање и преку нашите филијали рапространети низ целата територија.

Сите работни позииции на Флекс Кредит можете да ги најдете ТУКА.

Во Групацијата Триглав гради силни односи со вработените, клиентите и деловните партнери повеќе од 120 години. Заедно, се стремат кон безбедна иднина во која сигурно, одговорно и лесно ги надминуваат животните предизвици.

Моментално вработува:

ЗАСТАПНИК ВО ОСИГУРУВАЊЕ

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Мрзеливоста на работното место може да биде предизвик за индивидуалната продуктивност и за целокупната ефикасност на тимот.

Еве неколку стратегии и совети за надминување на мрзеливоста и поттикнување на продуктивноста:

1. Поставување јасни цели и очекувања

 • Јасни цели: Поставете краткорочни и долгорочни цели кои се конкретни, мерливи и достижни.
 • Очекувања: Јасно дефинирајте ги очекувањата за секоја задача и улога, така што секој знае што се очекува од него.

2. Развивање на план за работа

 • Дневен план: Создајте дневен план со задачи кои треба да се завршат. Поделете ги задачите на помали, управливи делови.
 • Приоритети: Приоритизирајте ги задачите според нивната важност и итност.

3. Управување со времето

 • Техники за управување со времето: Користете техники како Pomodoro, каде што работите 25 минути, а потоа правите 5-минутна пауза.
 • Избегнување на одвлекувања: Ограничете ги одвлекувањата како социјалните медиуми, непотребни телефонски повици и е-пошта.

4. Мотивација и самодисциплина

 • Награди: Наградувајте се себеси за постигнатите цели, дури и ако се мали награди.
 • Самодисциплина: Развијте навики за самодисциплина и воспоставете рутина.

5. Организација на работното опкружување

 • Чисто и организирано: Одржувајте го вашето работно место чисто и организирано за да го намалите стресот и да ја зголемите продуктивноста.
 • Ергономија: Осигурете се дека вашето работно место е удобно и ергономски прилагодено.

6. Поттикнување на комуникацијата и соработката

 • Тимска работа: Поттикнете отворена комуникација и соработка меѓу членовите на тимот.
 • Регуларни состаноци: Одржувајте редовни состаноци за да го прегледате напредокот и да ги решите проблемите.

7. Управување со стресот и благосостојбата

 • Паузи: Правете редовни паузи за да се освежите и да ја обновите енергијата.
 • Физичка активност: Вклучете физичка активност во вашата дневна рутина, како кратки прошетки или вежби.

8. Професионален развој и обука

 • Нови вештини: Учење нови вештини и знаења може да ја зголеми вашата мотивација и да ве инспирира.
 • Обука: Учество во обуки и семинари за личен и професионален развој.

Мрзеливоста на работното место може да се надмине со комбинација на добри навики, јасни цели, ефективно управување со времето и создавање на продуктивно работно опкружување. Со примена на овие стратегии, можете значително да ја зголемите вашата продуктивност и да го подобрите вашето искуство на работа.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »