Мрежен инженер

За компанијата: СИГМАТЕЛ Д.О.О. е систем интегратор за комуникациски решенија, со искуство во дизајнирање иновативни мрежни решенија и обезбедување напредни професионални услуги. На нашите клиенти нудиме решенија за... повеќе за компанијата »

Мрежен инженер

Цел на работното место е: Конфигурација, управување и одржување на мрежна инфраструктура. Координација на активностите со сите вклучени сектори за оптимално задоволување на временските рокови усогласени со клиентот и реализација на проектот.

Квалификации:

 • ССС / ВСС;
 • Познавање на ИТ, телекомуникациски и други современи технологии;
 • Познавање на работењето и управувањето со IP мрежи (комутирање, рутирање, протоколи за рутирање, отстранување проблеми и решавање проблеми во податочни мрежи);
 • Пожелно работно искуство во инсталација, пуштање во работа, одржување и детекција на грешки на комуникациска IP мрежна опрема.
 • Способност за работа во ограничени и интензивни временски рамки;
 • Возачка дозвола од категорија Б;
 • Познавање на англиски јазик (пишан и говорен);

Работни задачи и одговорности:

 • Интеграција и конфигурација на нова мрежна опрема во постоечка инфраструктура;
 • Анализа и решавање на софтверски, хардверски и други мрежни и системски проблеми;
 • Активно следење на новите трендови во технологијата и предлагање нови решенија;
 • Тестирање на перформанси на опрема од различни производители;
 • Посета на локации за имплементација на проекти од телекомуникации;
 • Интервенција во случај на дефекти;

Вештини и способности:

 • Високо изразени организациски способности
 • Планирање и анализа на детали кон формирање план за реализација, способност за читање технички цртежи и работа со документација
 • Способност за комуникација со луѓе на различни позиции, градење авторитет, лидерски вештини, способност за брзо носење одлуки
 • Напредно ниво за работа со Microsoft Office.

Ние нудиме:

 • Работа во динамична, модерна и релаксирана средина;
 • Можност за дополнително образование и обука;
 • Редовно и стимулативно плаќање;

Потребни документи:

 • Професионална биографија /СV,

Потребните документи да се испратат на: [најави се за да го видиш е-маилот]

 

 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »